Dilluns, 25 Juny 2018 10:05

Comunicació en emergències

Formació per a comerciants, hoteleres i sector d'oci

Arran de l’episodi de la flashmob, que l’agost de 2016 va provocar el desconcert de molts turistes i visitants, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va iniciar un pla d’acció per evitar que es repeteixin en el futur situacions similars; i alhora per adquirir eines de gestió més eficaces quan, malgrat els esforços en l’àmbit de la prevenció, es donin noves situacions d’emergència. En aquest procés s’han generat espais de formació interna per a tècnics i regidors, i s’ha modificat l’ordenança de Civisme; i ara s’inicia el procés per oferir també eines comunicatives davant de situacions d’emergència a hotelers, comerciants i al sector de l’oci i el lleure del municipi.

La convocatòria és el proper dijous 28 de juny (9 h) a la Sala d’Actes de l’Ajuntament on hi intervindran el regidor de Protecció Civil de l’Ajuntament, Josep Maria Solé; el cap de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro, David Puertas; abans de la xerrada formativa La importància de la comunicació en situacions d’emergència a càrrec de l’assessor en comunicació i exdirector de comunicació de la vicepresidència de la Generalitat, Carles Fernández i Escobar i del coordinador del Servei d’Emergències Psicològiques de Dipsalut, Jordi Frau i Carreras (es prega confirmació d’assistència a participa@platjadaro.com · T 972 818 341).

Però més enllà de la voluntat de conscienciació, hi ha la intenció d’organitzar, a nivell local, una xarxa de persones i organitzacions amb capacitat d’informar als seus clients i usuaris d’una manera efectiva, veraç i professionals davant de situacions d’emergència. Prèviament, tècnics i regidors del consistori també s’han format en aquest àmbit de la mà del Centre de Formació del Col·legi de Periodistes de Catalunya, especialment en la gestió de la comunicació global, xarxes socials i tasques de portaveu en situacions de crisi. Alhora, des de fa un any és vigent la modificació de l’ordenança de Civisme, que estableix que cal demanar permís previ amb un mínim de 10 dies d’antelació per desenvolupar activitats lúdiques a l’espai públic que comportin aglomeracions de persones i on es facin servir dispositius de gravació multimèdia. Els infractors s’exposen a multes d’entre 301 i 750 euros.


Programa de formació en comunicació de crisi 

Adreçat específicament a comerciants, hotelers i sector d’oci del municipi

En el marc del pla d’accions municipals impulsades arran de la flashmob de 2016

Prèviament s’ha modificat l’ordenança de Civisme i s’ha fet formació interna en el consistori

Informació i inscripcions: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com


 

 

Llegir 1453 vegades