Divendres, 15 Juny 2018 12:41

Programa Fem Platja! Estiu 2018

S'obtenen els principals guardons de qualitat

Els programes de salvament i socorrisme, i d’abalisament i plataformes a les platges del municipi presenten diverses millores i ampliacions fruit dels nous contractes que entren en vigor aquest estiu. Els dos àmbits formen part del programa integral Fem Platja! Estiu 2018 de la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per incorporar-hi de manera permanent múltiples aspectes vinculats a la qualitat, la informació, la seguretat o la participació ciutadana, amb un equip humà de 48 persones i un pressupost anual aproximat de 725.000 euros.

En relació als guardons de qualitat, el conjunt del litoral del municipi renova aquest estiu diversos reconeixements: la Bandera Blava per a Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira; tres espais reconeguts també amb el distintiu Q de Qualitat Turística i amb el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Alhora, el Camí de Ronda de S’Agaró obté el d’Itinerari Blau. Enguany, com a novetat, l’entitat ADEAC-FEE, que concedeix les banderes blaves, ha atorgat a les platges de Platja d’Aro la Distinció temàtica en matèria de salvament, socorrisme i primers auxilis.

El 2 de juny es va iniciar el servei de salvament i es manté vigent fins al 23 de setembre (s’incrementa dues setmanes) amb presència a la Platja Gran, Cala Rovira i Sa Conca cada dia, de dilluns a diumenge (10-18 h juny i setembre i 10-19 h juliol i agost), amb uns efectius que oscil·len entre els 11, els 14 o els 23 socorristes. També es vetlla per aplicar mesures d’accessibilitat i la principal novetat és un espai específic amb un monitor per atendre aquestes persones i els seus acompanyants al punt de socors del Passeig Marítim amb el carrer Miramar: a partir del 25 de juny hi haurà una àmplia plataforma sobre la sorra, coberta amb una carpa, i connectada amb una de les passeres que uneixen el passeig i el trencaones.

El relació a l’abalisament es renoven i s’incrementa el nombre de boies de senyalització sistemes d’ancoratge més sostenibles i també s’aniran renovant progressivament les plataformes d’oci i com a novetat s’estrena una segona Via Brava a la zona de Cavall Bernat, per practicar-hi de forma seguranatació en aigües obertes. En l’àmbit de la seguretat, la Policia Local hi destina, de manera específica, una patrulla en bicicleta, una barca de vigilància, i una parella per fer rondes a peu, tant de dia com de nit. En matèria d’oci la regidoria de Turisme organitza la cinquena edició del Mini Club Infantil-Ludoteca, del 25 de juny al 2 de setembre (11-14 h i 16-19 h) per a infants de 3 a 12 anys, gratuït i dinamitzat per monitors amb idiomes.


Programa Fem Platja! Estiu 2018

Del 2 de juny al 23 de setembre amb 48 persones i 725.000 euros

Ampliació del servei de socorrisme i renovació de l’abalisament

Obtenció de diversos guardons: Bandera Blava, Q de Qualitat Turística i més...

Informació: Servei de Platges · T 972 817 284 · femplatja@platjadaro.com


 

 

Llegir 2303 vegades