Dimarts, 05 Juny 2018 12:29

Premi de Recerca Local 2018

Propostes d’investigació fins al 31 d’octubre

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoreda convoca el setè Premi Jordi Comas de Recerca Local (pdf), dotat amb 4.500 euros, per al millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). La convocatòria ja és oficial i les propostes es poden lliurar fins al 31 d’octubre de 2018 a la biblioteca. El veredicte es farà públic la segona quinzena de desembre i el treball final cal lliurar-lo abans no acabi l’any 2019.

Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats automàticament en les futures edicions de la convocatòria si els autors ho autoritzen, generant-se així una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert el guardó, com va passar l’any 2016. La concessió de la beca s’efectua en dos moments: lliurament del premi (2.000 euros) i un cop presentat el treball final i obtingui el vistiplau del jurat (2.500 euros). No s’admeten obres que hagin obtingut altres beques per a la realització del mateix treball de recerca. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), com ja ha fet en les primeres edicions del premi, amb la voluntat de generar una col·lecció de monografies locals.

La participació pot ser individual o col·lectiva amb la designació d’un representant, i cal adjuntar-hi també el currículum de l’autor o autors (màxim 4 pàgines). El jurat de la convocatòria està format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, Lluís Pujol; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart; l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles i pel director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch. El jurat, que es reserva el dret de declarar-lo desert, pot demanar informació complementària i fer aportacions per ampliar o modificar el projecte perquè sigui més operatiu. La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la sisena edició, l’any 2017: Radio Mi Amigo de Joan Perich i Romero.


Convocat el 7è Premi de Recerca Local

Termini de presentació de projectes fins al 31 d’octubre de 2018

Propostes d’investigació inèdits sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró

Dotació de 4.500 euros i possibilitat de publicació en format de llibre

Informació: Biblioteca Mercè Rodoreda · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · pdf


 

Llegir 713 vegades