Divendres, 25 Mai 2018 09:07

Alba Roqueta exposa a Castell d’Aro

Del 26 de maig al 24 de juny al Castell de Benedormiens

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, del 26 de maig al 24 de juny d’enguany, l’exposició pictòrica Dansa gaudiniana de l’artista Alba Roqueta (pdf). La inauguració és dissabte 26 de maig (19 h) amb la presència de l’artista, moment en que també es presentarà el catàleg commemoratiu editat per l’Ajuntament. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura i se’n pot gaudir lliurament els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h). Simultàniament, es podrà visitar, a la planta superior del castell, l’espai expositiu permanent on hi ha una selecció del Fons Municipal d’Art.

Nascuda a Artés (Bages) l’any 1962, Alba Roqueta viu a Castell-Platja d’Aro. Ha treballat i exposat arreu de Catalunya i destaquen també les seves exposicions a França. Des de l’any 2010, participa en els Encontro coa Arte de Brión (A Coruña), i ha estat comissària dels intercanvis De l’Empordà a Galícia, celebrats durant dos anys a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró. La seva obra en els darrers 25 anys ha estat variada en temàtiques, si bé tècnicament no és fins als últims cinc que substitueix el pastel per l’acrílic sobre lli.

L’any 2008 oferia una exposició en la qual, la natura i les papallones demostraven les seves capacitats pictòriques i, posteriorment, hi va afegir la figura humana, una de les seves passions. Tot seguit, en la sèrie Rostres hi recollia expressions de calidesa o duresa, però sempre amb molta sensualitat i una importància molt marcada dels ulls, de la mirada. En les seves darreres creacions, les que es podran veure al castell, l’artista incorpora el moviment al retrat, amb simbiosi amb l’obra de Gaudí, plasmant-lo en una línia de tonalitat blava que ressalta la dansa i la gesticulació dels ballarins.

L’Ajuntament ha programat per a aquest any un global de 15 exposicions (pdf). D’aquestes, 13 estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular. La propera mostra al Castell de Benedormiens serà Una vida compartida, amb obres de Rosa Serra, escultura i Xavier Carbonell, pintura (del 30 de juny al 29 de juliol). Simultàniament, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro, acull dues mostres d’escultura de gran format a l’aire lliure, en l’entorn de 150.000 m2 d'atractiu turístic, naturalista i cultural: actualment, i fins al 29 de juliol, obres de Rosa Serra; i a partir de l’11 d’agost ho faran peces de Robert Vandereycken. Darrerament, l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro acollirà quatre exposicions, la primera un recull d’obres dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art del curs 2017-2018 (del 9 al 24 de juny).


Exposició Dansa gaudiniana d'Alba Roqueta 

Sales d’art del Castell de Benedormiens, Castell d’Aro 

Del 26 maig al 24 juny, caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h

Tercera mostra del cicle anual a tres espais culturals municipals

Informació: regidoria de Cultura · T 972 816 192 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 80 vegades