Divendres, 18 Mai 2018 17:27

270 propostes participatives

Aportacions de 193 persones o col·lectius 

Un cop tancada la fase inicial de recollida de propostes dels primers pressupostos participatius (web) de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro per decidir col·lectivament el destí de 150.000 euros, que ha tingut una durada de tres setmanes, s’han comptabilitzat 270 iniciatives de 193 persones, grups o entitats diverses. Actualment s’estan analitzant tècnicament per poder-les classificar com a vàlides, no aptes o ja previstes d’execució per iniciativa del consistori.

Les primeres són les que es prioritzaran en el debat de la jornada oberta de dimarts 29 de maig (19 h) a la sala d’actes de l’Ajuntament, per definir les que accediran a la fase final de votació, després de l’estiu per a majors de 16 anys empadronats. En aquesta primera fase podien presentar-hi propostes totes les persones vinculades al municipi. La condició general primària és que es pugui considerar una inversió, és a dir, tot allò que es pot construir o adquirir i que és perdurable en el temps.

El 45% van ser presentades a títol individual, 41% en grup i 15% no hi consta. L’origen en la recepció ha estat divers: 45% en línia mitjançant el lloc web, 34% bústies en espais municipals, 19% estand mòbil, i 2% en la sessió informativa per a joves. El conjunt s’ha classificat en categories: 31% sobre carrers, voreres, enllumenat i accessibilitat; 28% mobiliari urbà i equipaments; 17% sobre places, parcs, zones verdes i espais de trobada; l’11% són de caràcter social, educatiu, turístic, cultural i mediambiental; 6%mobilitat sostenible; 4% clavegueram i serveis; i 3% sobre animals de companyia.


Primers pressupostos participatius: 270 propostes inicials

En la primera fase hi ha fet aportacions 193 persones, grups i entitats

Ara s’estan analitzant per validar-les tècnicament com a aptes o no

S’hi destinen 150.000 euros en inversions, i es votarà després de l’estiu

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com · web


 

Llegir 812 vegades