Dimecres, 11 abril 2018 12:52

Presentació de Valor Humà

Llibre divulgatiu del projecte d’investigació

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro fa anys que desenvolupa, sota el nom de Valor Humà (facebook) un model de treball que anomenem relacional-vincular fonamentat en l’atenció a les persones i a la comunitat mitjançant una metodologia que cerca la millora la qualitat de vida de les persones, tant dels professionals que el vehiculen com dels ciutadans  que en són protagonistes, a títol personal o com a comunitat, perquè pretén donar-los més eines personals, millora la seva autopercepció i elimina factors de risc en les seves vides.

Del model se n’ha fet una investigació i se’n publica un llibre en doble format que es presten en una doble divendres 13 d'abril (pdf): al matí per a professionals on ja hi ha 250 inscrits (9-14 h) i a la tarda per a tota la ciutadania (18-21.30 h), al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. Tot i les especificitats de cada sessió ambdues comparteixen la projecció d’un reportatge audiovisual sobre Valor Humà i la presentació a càrrec de l’equip d’investigadors. Al vespre, destaca especialment l’espectacle teatral A cor obert, a càrrec de la companyia Descabellades.

La investigació que pretén la validació del model és una recerca participativa que han fet conjuntament l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i  el GIAS · Grup de Recerca, Innovació i Anàlisi Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull. La recerca confronta l’experiència pràctica de la posada en marxa d’un model a proves sistemàtiques i científiques per obtenir evidències empíriques que validin aquest model de treball que aplica Castell-Platja d’Aro des de fa molts anys, amb la voluntat d’esbrinar els efectes que ha tingut en la qualitat de vida de la població.

Un projecte, que fruit del seu estudi s’ha convertit també en un llibre d’estudi impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (dins la Col·lecció Serveis Socials) i un divulgatiu en sis idiomes -català, castellà, francès, anglès, àrab i rus- amb il·lustracions i adreçat a la població en general (dins la col·lecció Lectura fàcil).


Jornada de presentació de Valor Humà

Doble sessió -per a professcionals i ciutadania- divendres 13 d’abril al Palau d’Esports i Congressos

Model relacional-vincular en el treball socioeducatiu a Castell-Platja d’Aro

Investigació i recerca universitària del model, publicada ara també en format de llibre

Informació: regidoria de Dinamització Comunitària · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · facebook · pdf


 

Llegir 1306 vegades