Dijous, 05 abril 2018 12:53

Nou Punt de Voluntariat

Informació, orientació i assessorament

Divendres 6 d’abril (18-20 h) a la sala d’actes de l’Ajuntament hi tindrà lloc l’acte de presentació del nou Punt de Voluntariat que promouen les regidories de Benestar Social i Dinamització Comunitària. Més enllà de l’explicació del nou espai, també s’oferirà el testimoni de voluntaris que participen en el Servei Municipal de Distribució d’Aliments i en l’Aula d’Adults, i també una xerrada, adreçada especialment a les entitats, per informar-les sobre les aportacions que poden fer els voluntaris en les seves associacions. A partir d’ara, el nou servei municipal s’ubicarà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro.

La presentació és només el punt de partida del conjunt d’accions previstes per a aquest any 2018 des del Punt de Voluntariat, que entre els seus objectius té el de donar suport a les associacions per a elaborar els seus plans de voluntariat, i donar forma a la figura del voluntari a través de sessions informatives, d’assessorament i formació. També vol fomentar el treball en xarxa, entre els serveis municipals i les associacions de voluntariat; i elaborarà un vídeo i espot audiovisual promocional amb voluntaris locals com a protagonistes.

A Castell-Platja d’Aro existeix des de fa 15 anys un projecte de suport a l’associacionisme, que n’ha facilitat el seu creixement i consolidació amb un una xarxa de 78 entitats, però s’ha detectat que els cal desplegar encara tot el seu potencial com a espais d’acollida de voluntariat. El treball per la promoció del voluntariat s’ha fet des del Banc del Temps, i des de l’institut Ridaura de Castell d’Aro amb un projecte de foment del voluntariat entre els alumnes que ha esdevingut crèdit de lliure elecció sobre el servei comunitari.

Actualment, els dos col·lectius de voluntaris més actius, fins ara vinculats a dos serveis municipals, (Banc dels Aliments i l’Aula d’Adults), estan en procés de constitució de dues associacions. Però es vol ampliar les possibilitats a on fer de voluntari, i també eixamplar i diversificar el perfil de les persones ateses fins ara, majoritàriament dones i majors de 55 anys.


Nou Punt de Voluntariat

Presentació: divendres 6 d’abril · 18-20 h Sala d’actes de l’Ajuntament

Informació, orientació i assessorament a particulars i a entitats

Aprofundiment del projecte de suport a l’associacionisme

Informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com


 

 

Llegir 1553 vegades