Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 09 Març 2018 14:42

Comiat de l’antiga escola Vall d’Aro

Recull de testimonis gràfics, orals i audiovisuals

Diumenge 11 de març (10.30 h) la Plaça Poeta Sitjar de Castell d’Aro serà l’escenari de l’acte de comiat de l’edifici de l’antiga escola Vall d’Aro -pdf- (amb nou edifici des de fa dos cursos), que també havia incorporat en part de l’edifici la Llar d’Infants Municipal (amb un nou emplaçament provisional des de setembre de 2017). Durant tot el matí s’hi podran portar objectes antics i actuals relacionats amb el centre i tothom podrà deixar-hi testimoni dels seus records, experiències i vivències en un recull fotogràfic i audiovisual. L’acte tindrà acompanyament musical i hi haurà esmorzar popular i diversos parlaments.

L’escola Vall d’Aro, a Plaça Poeta Sitjar va fer via durant dècades fins que el curs 2015-2016 va inaugurar un nou espai de 2.300 m2 al costat del nou Institut Ridaura, estrenat alhora el curs 2012-2013 quan va substituir un edifici que havia estat primer col·legi comarcal (1971) i després exclusivament institut (1996-1997), fet va generar, primer, la creació el mateix curs de la nova escola Els Estanys de Platja d’Aro i posteriorment de l’escola Fanals d’Aro també a Platja d’Aro (2008-2009).

El comiat es fa un cop s’ha confirmat que en el termini d’unes setmanes s’iniciarà l’enderroc de l’antic equipament per construir-hi en el mateix espai el nou centre sociocultural de Castell d’Aro, de titularitat municipal, que inclourà quatre serveis: centre cívic, punt de lectura de la Biblioteca Mercè Rodoreda, hotel d’entitats i casal per a la gent gran, i alhora disposarà de diversos espais polivalents i d’un auditori per fer-hi activitats culturals i desenvolupar-hi espectacles de format petit i mitjà.

L’equipament tindrà 1.200 m2, i el consistori invertirà prop de 2 milions d’euros en unes obres de construcció que duraran un any i mig. El usos de l’equipament, així com d’altres aspectes de caràcter transversal i logístic -l’autonomia dels diferents serveis i la independència en la seva accessibilitat, un alt nivell d’autogestió o la cura per l’acústica de tot l’edifici- ha estat fruit d’un procés de participació ciutadana, que encara té continuïtat en la definició de la relació i la integració del nou equipament tant amb la Plaça Poeta Sitjar com en el seu entorn proper.


Actes de comiat de l’antiga escola Vall d’Aro

10.30 h · Plaça Poeta Sitjar, Castell d’Aro

Parlaments, testimonis, música i esmorzar

L’espai l’ocuparà el nou centre sociocultural

Informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1362 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)