Divendres, 02 Març 2018 09:52

Exposició d’Ana Lentsch

Fins al 6 de maig al Castell de Benedormiens

El Castell de Benedormiens de Castell d’Aro acull, del 3 de març al 6 de maig (caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h), una retrospectiva de pintura i escultura de l’artista Ana Lentsch (pdf). La mostra és la primera de l’any al castell i la segona del cicle d’exposicions al municipi, que s’estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d’Aro. En motiu de l'exposició, la regiodira de Cultura de l’Ajuntament, organitzadora de la mostra n'ha editat un catàleg commemoratiu.

L’exposició reuneix 43 quadres i cinc peces escultòriques d’una autora que es considerada la creadora i màxima exponent de l’anomenat Oli Shmatting, un complex procés que genera una textura gairebé escultòrica plena de matisos, relleus i capes de color en les teles sobre les que, finalment, realitza buidats. D’ençà de l’any 1975 i fins a l’actualitat ha exposat a diverses ciutats catalanes i de l’estat espanyol i a nombrosos països -Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Àustria, Israel, Suïssa, França, Estats Units-. Alhora, diverses col·leccions públiques donen testimoni de la seva obra a Barcelona, Castelló, Toledo, Madrid, Manresa, Girona, Sant Feliu de Guíxols o Bilbao; però també a París, Brussel·les, Detroit o Denver.

Simultàniament, a mostra temporal d’Anna Lentsch, el públic pot gaudir, la planta superior del castell, d’un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art configurat per obres que donen testimoni dels artistes que hi han exposat durant més de tres dècades. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat per a aquest any un global de 13 exposicions. D’aquestes, onze estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular. La propera mostra al Castell de Benedormiens és la proposta pictòrica Dansa gaudiniana d’Alba Roqueta (del 26 de maig al 24 de juny). Simultàniament, el Parc dels Estanys de Platja d’Aro, fins al 29 de juliol una mostra d’escultura de gran format a l’aire lliure de Rosa Serra (pdf).


Exposició d’Ana Lentsch a Castell d’Aro

Del 3 de març al 6 de maig al Castell de Benedormiens

Caps de setmana i festius 11-13 h i 17-20 h · Entrada lliure

Segona mostra de cicle anual organitzat per l’Ajuntament

Informació: regidoria de Cultura · T 972 817 284 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 318 vegades