Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 26 Febrer 2018 14:20

Guardó per a la Policia Local

Projecte educatiu en protecció animal i mediambiental

Reconeixement als 10 anys del programa educatiu de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro -desenvolupat amb la col·laboració de diverses entitats-, concedit per la Plataforma per a la Protecció Animal, en el marc de la 6a Trobada Estatal de Responsables de Seguretat Local celebrat a finals de gener a Alcalà de Henares. Cada curs 700 alumnes de primària i secundària del municipi gaudeixen d’una tasca formativa centrada en la formació viària, el medi ambient i la tinença d’animals de companyia, i seguretat a l’entorn de les noves tecnologies.

En les sessions d’educació viària, es treballa la conscienciació vers els factors de risc que a voltes no es perceben. Per exemple, la manca d’ús de sistemes de retenció en trajectes curts o els desplaçaments en bicicleta en zones no adaptades a aquesta finalitat. Amb els alumnes més grans s’insisteix sobre les actuacions perilloses per la influència del grup d’amics, tot cercant la seva aprovació, o havent consumit alcohol o drogues.

En relació a l’educació pel medi ambient, amb la col·laboració del Grup de Natura Sterna, els alumnes de Primària tenen l’oportunitat de conèixer l’entorn natural de la Vall d’Aro. Com a complement d’aquestes activitats, tenen contacte directe amb diverses espècies, visiten el Parc dels Estanys per fer-hi observació d’aus, o descobreixen la tasca assistencial d’alguns animals a partir de l’exemple de la Unitat Canina de la Policia Local.

El darrer àmbit introduït per l’equip de formadors, adreçat als estudiants de Secundària, han estat les problemàtiques relacionades amb les noves tecnologies. L’errònia utilització de les xarxes socials, el lliurament de fotografies o de dades personals, combinat amb un accés cada cop més primerenc als suports multimèdia, genera noves situacions de risc que es poden evitar a partir del coneixement de diversos consells pràctics.


Guardó per a la Policia Local 

Projecte de sensibilització escolar en protecció animal i mediambiental

En el marc de la 6a Trobada Estatal de Responsables de Seguretat Local

Els agents també ofereixen formació viària i de seguretat en noves tecnologies

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · twitter


 

Llegir 1743 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)