Divendres, 23 Febrer 2018 11:46

Rosa Serra exposa al Parc dels Estanys

Mostra de 15 escultures de gran format a cel obert

Mostra a l’aire lliure d’un conjunt de 15 peces de gran format de Rosa Serra al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 24 de febrer al 29 de juliol, sota el títol Escultures a cel obert (pdf). La mostra és la primera de l’any al parc, i alhora enceta el cicle d’exposicions al municipi, que s’estén també al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro i a la Masia Bas de Platja d’Aro. La mostra està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament i se’n pot gaudir lliurament cada dia de la setmana: de febrer a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

L’obra de Rosa Serra va representar una ruptura en l’escola olotina, creant un estil propi. Les seves escultures es caracteritzen per la solidesa, rotunditat i simplicitat de les formes. La figura humana, sempre present en totes les seves creacions i tractada amb diferents materials: marbre, pedra, bronze, fibra de vidre o polièster presenta uns acabats delicats i suaus. L’artista busca el joc constant entre el buit i el ple, amb figures que no desafien mai la gravetat, i fins i tot les postures més complicades sempre donen sensació d’estabilitat. Distingida amb la Creu de Sant Jordi per la qualitat i projecció de la seva obra, present arreu del món en espais tan significatius com el Parc Olímpic de Seül, el Comitè Internacional de Lausana o el Comitè Olímpic d'Àsia a Kuwait.

La mostra dóna continuïtat al projecte, iniciat l’any 2014, d’eixamplar els espais expositius municipals més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, inaugurat l’octubre de 2012. Prèviament hi ha exposat vuit artistes i de cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a part del Fons Municipal d’Art, complement de les mostres temporals. L’extensió s’ha completat a partir de l’estiu de 2016 amb les sales d’art de l’espai cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro.

L’Ajuntament ha programat per a aquest any 13 exposicions, onze vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular. La primera mostra al Castell de Benedormiens és una retrospectiva de l’obra pictòrica d’Anna Lentsch, del 3 de març al 6 de maig (pdf). Posteriorment hi faran estada les obres d’Alba Roqueta, Rosa Serra i Xavier Carbonell, Arranz Bravo, Patricia de Solagues, i Joan Raset i Vincenzo Carmenati. La Masia Bas acollirà una col·lectiva internacional d’art modern contemporani, una mostra del Museu Derbi i una selecció del Fons Municipal d’Art. Prèviament Robert Vandereycken prendrà el relleu a Rosa Serra al Parc dels Estanys.


Exposició de Rosa Serra al Parc dels Estanys

Mostra de 15 peces de gran format a l’aire lliure

Del 24 de febrer al 29 de juliol de 2018

Primera proposta del cicle anual d’exposicions al municipi

Informació: regidoria de Cultura · T 972 817 284 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1108 vegades