Divendres, 16 Febrer 2018 10:55

6è Premi de Recerca Local

Investigació sobre l’emissora Ràdio Mi Amigo

El jurat del sisè Premi Jordi Comas de Recerca Local de Castell-Platja d’Aro, impulsat per l’Ajuntament de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda, dotat amb 4.500 euros, ha escollit el projecte d’investigació Ràdio Mi Amigo presentat pel comunicador Joan Perich i Romero com a guanyador de la convocatòria de l’any 2017. L’estudi se centrarà en l’estada de la seu d’aquesta l’emissora pirata -inicialment instal·lada en un vaixell en aigües internacionals del Mar del Nord- durant quatre anys, de 1974 a 1978, a Platja d’Aro, tot analitzant tant les circumstàncies geopolítiques que van dur-la fins a la població, així com també la seva contribució a l’efervescència i a la promoció turística del municipi arreu d’Europa.

Les emissores radiofòniques offshore, van aparèixer per primera vegada l’any 1958, i en la dècada següent n’hi havia una dotzena que operaven des d’estacions en vaixells o plataformes fixes i les seves ones cobrien bona part d’Europa. La conjunció de diversos factors -una organització que escapava de les regulacions estrictes del sector radiofònic europeu, les escletxes legals del moment a l’estat espanyol, i el teixit empresarial local que hi va veure una oportunitat de promoció turística- van fer que els estudis de Ràdio Mi Amigo s’instal·lessin a Platja d’Aro durant quatre anys. Gràcies a l’emissora, iniciatives com el concurs El amor se cita en Playa de Aro van tenir una difusió exponencial i es van activar exposicions, fires, i múltiples esdeveniments, i fins i tot es va crear una línia regular de tren que unia els Països Baixos amb Catalunya.

Els Premis de Recerca Local, escullen el millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). Alhora els treballs es publiquen en format de llibre amb la voluntat de construir una col·lecció de monografies locals. Els guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record, reconeixement i homenatge a aquest empresari de l’hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, que a més a més de ser regidor a l’Ajuntament, va ocupar la presidència i/o la vicepresidències de múltiples entitats turístiques i econòmiques.


Concedit el 6è Premi de Recerca Local

L’emissora pirata Ràdio Mi Amigo protagonsita del projecte d’investigació

Els estudis de la ràdio es van instal·lar a Platja d’Aro durant quatre anys (1974-1978)

Proposta d'investigació presentada pel comunicador Joan Perich

Informació: Biblioteca M. Rodoreda · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com


 

Llegir 1382 vegades