Dijous, 15 Febrer 2018 08:49

S’amplia el servei de Xarxa Bus

Pot utilitzar-lo tothom amb un bitllet per 50 cèntims

El Servei Municipal de Transport Social de Castell-Platja d’Aro, Xarxa Bus (pdf) adreçat inicialment a determinats col·lectius amb necessitats socials o econòmiques específiques, amplia ara completament el públic que pot utilitzar-lo, establint així un preu públic general de 50 cèntims d’euros per viatge i una nova gratuïtat per a àrees de l’Ajuntament que tinguin motius que en justifiquin el seu ús puntual. L’objectiu del servei però, no canvia: la millorar la qualitat de vida dels ciutadans unint els tres nuclis urbans mitjançant una alternativa pública i accessible de transport.

Justament, per això es manté per als empadronats amb residència efectiva al municipi la possibilitat de ser beneficiaris del Carnet de Transport Social, i utilitzar-lo gratuïtament si es tenen uns ingressos personals inferiors a 605’10 euros/mensuals o 8.471’40 euros/anuals. També poden accedir-hi els estudiants d’unitats familiars amb ingressos inferiors a 1.500 euros mensuals, i també aquells que tinguin necessitat del servei amb una acreditació i informe previ dels Serveis Socials Municipals.

El servei està en funcionament cada dijous i divendres (10-14 h i 15-20 h) amb un vehicle amb 13 places (una per a persones amb mobilitat reduïda). En cas de màxima afluència, l’ordre de preferència és el següent: persones amb Carnet de Transport Social, àrees de l’Ajuntament i, darrerament, usuaris sense carnet i que paguen el preu públic. Els menors de 14 anys han de viatjar acompanyats d’un adult, i cal acreditar la condició de beneficiari amb el carnet d’usuari, personal i intransferible.

El vehicle fa un itinerari circular amb 11 parades: Casa de la Vila (Plaça Major), Centre Cívic Vicenç Bou, Casa Lila de Platja d’Aro, aparcament públic de la Masia Bas (mercat municipal), Benestar Social, estació d’autobusos, Policia Local, S’Agaró (estudis de Televisió Costa Brava), Castell d’Aro (Oficina d’Atenció Ciutadana), Servei Municipal de Distribució d’Aliments i Centre d’Atenció Primària de Platja d’Aro. Una ruta dissenyada per facilitar l’accés tant als recursos que ofereix l’Ajuntament (gestions administratives, serveis municipals i activitats programades) com d’àmbit general (mercat setmanal, visites mèdiques, entitats bancàries, etc.).


Ampliació del Servei Municipal de Transport Social 

Canvi de reglament per oferir-ne el seu ús a nous col·lectius 

Ara pot utilitzar-lo tothom amb un preu públic (50 cèntims) i les àrees municipals

Es manté la gratuïtat per a col·lectius amb necessitats socials específiques

Informació: regidoria de Benestar Social · T 972 819 473 · ssocials@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 2611 vegades