Dimarts, 30 Gener 2018 14:50

18è Concurs literari per a gent gran

Relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia

Nova edició -la divuitena- del Concurs Literari Amateur per a Gent Gran de Castell-Platja d’Aro (pdf) convocat per la regidoria de Dinamització Comunitària de l’Ajuntament amb la col·laboració de les associacions de gent gran del municipi i de la Biblioteca Mercè Rodoreda. Una iniciativa per celebrar la festivitat de sant Jordi i que té la voluntat de promocionar i fomentar els actes culturals i literaris al municipi. La participació és oberta a totes les persones majors de 60 anys empadronades a Castell-Platja d’Aro o que són sòcies de les associacions de gent gran del municipi. S’estableixen tres modalitats: relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia.

Amb la voluntat de recuperar el llenguatge col·loquial de la Vall d’Aro, es valora especialment emprar en els textos paraules i expressions que s’utilitzaven antigament (encara que avui estiguin fora de normativa). El termini de presentació d’originals ja és obert finalitza el 16 de març de 2018 (19 h) i el lliurament de premis és dimecres 18 d’abril (17 h) a la Biblioteca Mercè Rodoreda, en un acte obert a tothom, un cop finalitzin les activitats culturals programades en motiu de la Diada de Sant Jordi. Es pot presentar un únic treball (inèdit i no publicat) per persona i cal lliurar-lo al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro (dilluns-divendres 10-13 h i 15-19 h) o al Centre Cívic Ca La Rafaela de Castell d’Aro (dimarts 16-19 h). Es concedeix un Primer i Segon premi per a cada categoria -trofeu i obsequi-.

El concurs s’emmarca en el conjunt d’activitats del Projecte de Prevenció i Benestar de la Gent Gran, un col·lectiu que representa el 28% de la població del municipi, prop de 3.000 empadronats. Altres propostes són: piscina, tallers de manteniment de la memòria i estimulació cognitiva, Punt de Trobada, ball de tarda amb música en viu, propostes intergeneracionals (hi ha servei de transport subvencionat per poder participar, justament, en totes aquestes activitats). També es promouen altres propostes no específiques per al col·lectiu, però que poden ser del seu interès (horts ecològics, Banc del Temps, Aula d’Adults o dinamització dels Parcs Urbans de Salut) o les que ofereixen les associacions locals de gent gran.


18è Concurs literari per a gent gran

Relats basats en memòries, temàtica lliure, i poesia

Presentació d’originals ja és obert finalitza el 16 de març (19 h)

Lliurament de premis: dimecres 18 d’abril (17 h) a la biblioteca

Informació: regidoria de Dinamització Comunitària · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1245 vegades