Divendres, 26 Gener 2018 13:17

Turisme accessible al municipi

Valoració positiva dels recursos locals, especialment a les platges

Castell-Platja d’Aro és un dels quatre municipis del Baix Empordà -conjuntament amb Sant Feliu de Guíxols, l’Estartit i Palafrugell- amb més recursos turístics amb facilitats per a persones amb mobilitat reduïda o amb discapacitats, segons la diagnosi realitzada en el marc del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà (web). Les platges són un dels àmbits més ben valorats per l’esforç realitzat perquè siguin accessibles per a tothom.

A la façana costanera del municipi hi ha instal·lades, cada estiu, 18 passeres a la sorra, i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i també de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades a les dutxes i rentapeus de la Platja Gran. També, destaquen les sis Línies de vida, un sistema de cordes a 1’40 metres d’alçada, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. Per a l’estiu de 2018 el programa municipal Fem Platja! s’estrenarà un espai de decans -amb tarima, ombra i l’acompanyament d’un monitor- dissenyat específicament per a persones amb mobilitat reduïda.

El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà ha analitzat 170 recursos turístics, i un 69% presenten facilitats, especialment els hotels, els museus i les platges, però n’hi ha pocs amb facilitats per persones amb discapacitat sensorial o intel·lectual. Durant l’any 2017 a més a més d’elaborar-se aquesta radiografia d’àmbit comarcal també s’han desenvolupat jornades de formació per a tècnics de turisme i professionals dels sectors i s’està treballant per elaborar manuals de bones pràctiques que s’integraran al programa Turisme per a tothom (web).


Turisme accessible al municipi

Resultats del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Valoració positiva dels recursos locals adaptats, especialment a les platges

S’ha desenvolupat formació especialitzada i es treballa en manuals de bones pràctiques

Informació: Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà (web) · Turisme per a tothom (web)


 

Llegir 1414 vegades