Dimarts, 17 Octubre 2017 12:32

Concentració contra les detencions del 16-O

Lectura del manifest unitari ANC, ÒC, AMI i ACM

Unes 200 persones s’han concentrat aquest migdia davant l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, com a mostra de rebuig i denúncia davant de les detencions de dimarts 16 d’octubre del president d’ÒC, Jordi Cuixart i de l’ANC, Jordi Sánchez. L’alcalde ha fet lectura cel text unitari (aquí) de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Associació de Municipis per la Independència i Associació Catalana de Municipis. Com a cloenda de l’acte s’ha cantat l’himne nacional, Els Segadors.

“La llibertat no es compra ni es ven, ni es negocia, ni es demana, la llibertat s’exerceix com el més preuat tresor que hi ha sobre la terra. Les idees no tenen un camí marcat, ni amo, ni senyor. Les idees són la llibertat més gran que tenen els homes i les dones del segle XXI després de lluites incansables de persones anònimes, de col·lectius socials, fins i tot de guerres... Avui, per sort, estan protegides en tots els tractats internacionals” (...)

“Empresonar representants de la societat civil forma part de l'estratègia de l'Estat per tensar, crispar i radicalitzar un conflicte polític. L'objectiu final és desactivar tota la societat civil. Volen dividir-nos com a poble i trencar la nostra cohesió social. No ho permetrem i no ho aconseguiran. Som un sol poble unit i conjurat per blindar la democràcia i la llibertat” (…)

“Davant la vulneració flagrant dels principals fonaments d’un estat de dret, la manca de separació de poders i per tal de garantir les llibertats bàsiques dels catalans, fem una crida a tots els organismes internacionals: Ho diem ben alt i ben clar. HELP CATALONIA!” (…)


Concentració contra les detencions del 16-O

Trobada de 200 persones davant la seu de l’Ajuntament

Lectura del manifest unitari de l’ANC, OC, AMI i ACM

Cloenda de l’acte amb el cant de Els Segadors


 

Llegir 1513 vegades