Dilluns, 02 Octubre 2017 12:14

Concentració contra la violència de l’1-O

Lectura del manifest de la Comissió per a la Convivència

Unes 300 persones s’han concentrat aquest migdia a la Plaça de l’Ajuntament, a Platja d’Aro, com a mostra de rebuig i denúncia a la violència que es va viure en el decurs de la jornada de votació d’ahir diumenge 1-O. Una representant de la Comissió de la Promoció de la Convivència del municipi -que uneix tots els servies i recursos socials, educatius, esportius i culturals del territori-, que treballa dia a dia per promoure la convivència i vetllar pel benestar i la qualitat de vida de tots els ciutadans:

“En el context plurilingüe i multicultural i en una societat democràtica com és la nostra, potenciem el diàleg, el respecte i la tolerància com a via de resolució pacífica dels conflictes. Així doncs, donats els fets ocorreguts ahir a Catalunya, denunciem i rebutgem tot acte violent que vulneri els drets humans i que posi en perill la integritat de les persones”.

Tot seguit, l’alcalde ha fet lectura del manifest proposat per l’ACM i l’AMI (aquí) que finalitza amb aquestes paraules: “(...) deixem clar que els municipis catalans i els seus càrrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya. Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units. Hem votat. Hem dit ben alt al món que la repressió no podrà callar la nostra voluntat. La democràcia sempre guanyarà la violència”.

Com a cloenda de l’acte s’ha cantat l’himne nacional, Els Segadors. Els resultats de la votació al municipi de Castell-Platja d’Aro van ser: 3.234 vots emesos, 2.962 si; 199 no; 36 en blanc, i 36 nuls. Vots no residents: 441.


Concentració contra la violència de l’1-O

Lectura del manifest de la Comissió per a la Convivència

També del document unitari proposat per l’ACM i l’AMI

Cloenda de l’acte amb el cant de Els Segadors


 

Llegir 1551 vegades