Dilluns, 14 Agost 2017 12:03

"Q de Qualitat" per a la Cala Rovira

Certificació amb auditories externes i independents

La Cala Rovira de Platja d’Aro ha aconseguit aquest estiu el distintiu Q de Qualitat Turística i s’afegeix a la Platja Gran i a Sa Conca que l’havien obtingut ja fa uns anys i, que de llavors ençà, l’han renovat ininterrompudament. Per obtenir-lo inicialment i conservar-lo anualment, cal superar les auditories que desenvolupa el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme amb l’objectiu de consolidar una marca de prestigi i de promoció que esdevingui un referent de diferenciació, fiabilitat i rigorositat per qui pugui acreditar-lo.

Es pretén així impulsar el desenvolupament qualitatiu del sector turístic, basant-se en un conjunt de requisits, estàndards i eines metodològiques en els serveis i en els processos per poder obtenir, finalment la marca Q de Qualitat. El sistema es basa en la nova ISO 13009 i l'avaluació es en fa tres mòduls fonamentals (Sistema de Qualitat, Estàndards de Qualitat i Comprovacions Físiques) per elaborar l’informe d’auditoria previ a l’avaluació definitiva per part del Comitè de Certificació.

En el cas de les tres platges s’analitzen tots els seus serveis públics: neteja, manteniment i conservació; polítiques ambientals i de respecte al medi ambient; salvament, socorrisme i seguretat; programació d’activitats i serveis de turisme actiu; instal·lacions; i també les concessions administratives a serveis privats. Actualment només hi ha 23 establiments, serveis o espais de les comarques de Girona amb aquest segell, i en l’àmbit de les platges només Platja d’Aro, l’Estartit i Empuriabrava l’acrediten. En l’àmbit dels establiments privats, el municipi hi té representació mitjançant el S’Agaró Hotel.

L’obtenció del principals estàndards de qualitat és, justament, un dels objectius bàsics del programa municipal, transversal i multidisciplinari Fem Platja!, que mobilitza de manera permanent i diària, un equip de 48 persones d’àmbits diversos i que disposa d’un pressupost anual aproximat de 725.000 euros. A més a més del guardo Q de Qualitat Turística, Sa Conca, la Platja Gran i Cala Rovira acrediten la Bandera Blava i el Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà.


Cala Rovira obté la Q de Qualitat Turística

Certificat concedit per la Secretaria d’Estat de Turisme

Sistema d’autoria basat en la nova normativa ISO 13.009

S’afegeix a la Plaja Gran i Sa Conca que ja tenien els mateix segell

Informació: Fem Platja! · T 972 817 284 · femplatja@platjadaro.com


 

 

Llegir 2086 vegades