Dimarts, 11 Juliol 2017 13:56

Servei de Mediació Nocturna

Ampliació d'horaris, calendaris i professionals

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro impulsa per segon estiu consecutiu el Servei de Mediació en Zones d’Oci Nocturn (pdf) ampliant el nombre de professionals, els horaris i dies de la setmana de l’acció, amb l’objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d’oci, per millorar així el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa sorgida en el marc del Pacte per a la Convivència Nocturna amb la implicació del consistori, de l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro i de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM).

L’acció es vehicula a partir de la tasca de sis mediadors professionals coordinats des de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro. Desenvolupen la seva tasca en dos torns: tarda (17-21) i nit (22-05 h), de dimecres a la tarda a dilluns a la matinada de l’1 de juny al 17 de setembre. La primera experiència del servei va aconseguir reduir un 50% els conflictes d’anys anteriors, gràcies a la detecció inicial i a la intervenció posterior de les principals situacions de conflictes que es produeixen bàsicament a l’exterior dels locals, sobretot en els desplaçament d’un espai a un altre i especialment en el retorn final al domicili o allotjament.

El servei pretén resoldre situacions puntals i, alhora, plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la Policia Local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per sumar esforços i multiplicar resultats. Una dinàmica positiva, que pretén minimitzar al màxim les molèsties i afavorir la convivència entre veïns i usuari de l’oci nocturn amb idees, propostes i suggeriments de totes les parts implicades. Un conjunt d’accions que no limiten però, l’actuació de la Policia Local i la seva capacitat de sanció, però sí optimitzar-ne la intervenció per a aquelles situacions en què la mediació no ha aconseguit una solució òptima o que per la seva gravetat no hi pot intervenir.


Ampliació del Servei de Mediació en Zones d’Oci Nocturn

A càrrec ara de sis professionals postgraduats en la matèria

Extensió dels horaris i jornades d’intervenció de juny a setembre

Accions emmarcades en el Pacte de la Convivència Nocturna a Castell-Platja d’Aro

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1435 vegades