Dilluns, 10 Juliol 2017 11:25

Premi de Recerca Local 2017

Lliurament de propostes fins al 31 d’octubre

El sisè Premi Jordi Comas de Recerca Local (pdf) incrementa la dotació del guardó fins als 4.500 euros alhora que manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats en les futures edicions si els autors ho autoritzen, generant així una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert el guardó com va passar l’any 2016. El premi està convocat per l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro mitjançant la Biblioteca Mercè Rodoreda (web). Les propostes es poden lliurar fins al 31 d’octubre, el veredicte del jurat es farà públic el 17 de desembre i el treball final cal lliurar-lo el desembre de 2018.

El concurs premia el millor projecte inèdit d’investigació que pugui esdevenir, posteriorment, un treball de recerca sobre Castell-Platja d’Aro i S’Agaró en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore...). El consistori publica el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), generant una col·lecció de monografies locals. El jurat està format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament, el director de la revista Gavarres, l’editor de la Revista del Baix Empordà el director de la Fundació Jordi Comas, Enric Serra.

La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la quarta edició, l’any 2015: La Vall d’Aro en temps dels avis, el patrimoni enològic immoble de la Vall d’Aro, de Jaume Badia i Matas. Prèviament, han estat guardonades: S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat-jardí de Castell-Platja d’Aro · Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, de José Javier Guidi Sánchez i Sílvia Gómez Bermejo (2014); Deutors i creditors a l'Edat Mitjana - El rol del crèdit a la comunitat rural de la Vall d'Aro al segle XV de Xavier Marcó; i Guerra i revolució a Castell-Platja d’Aro, de Jordi Bohigas (doble premi en la l’any 2013) i Nit d'Aro - L'evolució de les sales de festes i discoteques a Platja d'Aro, de Xavier Castillón (any 2012).

Els Premis de Recerca Local de Castell-Platja d’Aro han adoptat el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en record, reconeixement i homenatge a aquest empresari de l’hoteleria i la restauració amb diversos establiments al municipi, va ocupar la presidència i/o la vicepresidències de múltiples entitats turístiques i econòmiques i contribuí a la transformació del Carnaval de Platja d’Aro, fa 40 anys, per convertir-lo en un esdeveniment de referència a tot el país. També s’associa el seu nom a la primera gran campanya de promoció turística internacional del municipi El amor se cita en Playa de Aro, entre d'altres iniciatives.


6è Premi Jordi Comas de Recerca Local

Lliurament de propostes fins al 31 d’octubre de 2017

Projectes d’investigació de qualsevol àmbit sobre el municipi

Dotació: 4.500 euros i possibilitat de publicació en format llibre

Informació: Biblioteca M. Rodoreda · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web · pdf


 

Llegir 442 vegades