Divendres, 30 Juny 2017 12:13

Exposició retrospectiva de Josep Miralles

Fins al 30 de juliol al Castell de Benedormiens

Primera exposició d’estiu a les sales municipals d’art del Castell de Benedormiens de Castell d’Aro, amb una retrospectiva pictòrica de Josep Miralles de l’1 al 30 de juliol (de dimarts a divendres 18-21 h i caps de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h), en entrada lliure i gratuïta (pdf). La inauguració és dissabte 1 de juliol (20 h) amb la presència de l’artista i en motiu de mostra, organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es presentarà el catàleg commemoratiu editat pel consistori.

Artista de de formació acadèmica i professor de Belles Arts (Benimàmet, País Valencià, 1944), a la dècada dels 80 practica una figuració basada en la figura humana, però que surt dels marges de l’academicisme. Als 90 fa un salt cap a una figuració de caire muralista -tot i que pinta sobre tela, amb acrílic-, i inclou grans formats, a manera de retaule allargat. Arran d’una sèrie de viatges a partir del 2000 la seva obra fa un gir cap a l’abstracció matèrica, tot i que no abandona mai la figuració.

Més enllà de les mostres temporals, el Castell de Benedormiens, també ha consolidat, a la planta superior, un espai expositiu permanent amb una selecció del Fons Municipal d’Art amb les obres que han donat els artistes que hi ha exposat durant tres dècades. També hi ha habilitat un segon espai per mostrar-hi de manera estable el projecte artístic commemoratiu del quinzè aniversari del Museu de la Nina de Castell d’Aro; la personalització en mesures humanes de la figura de la nina tradicional catalana, La Pepa, que van fer dotze artistes de renom.

El Castell de Benedormiens també acollirà les mostres d’Artigau (5 d’agost-17 de setembre), Margarita Gil Granero (23 de setembre-29 d’octubre), i una col·lectiva d’artistes locals (4-26 de novembre). El Parc dels Estanys de Platja d'Aro és escenari de dues mostres escultòriques de gran format a l’aire lliure de la mà de Pedro Jordán (fins al 9 de juliol) i de Clemente Ochoa (15 de juliol-28 de gener). La Masia Bas de Platja d’Aro acull la col·lectiva internacional d’art contemporani Summer Lovin’ (8 de juliol-11 de setembre) i una retrospectiva de l’Escola de Tapís de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró (16 setembre-8 d’octubre).


Exposició retrospectiva pictòrica de Josep Miralles

De l’1 al 30 de juliol · Castell de Benedormiens, Castell d’Aro

Dimarts-divendres 18-21 h · Caps de setmana i festius 11-13 h i 18-21 h

L’Ajuntament edita catàleg commemoratius amb una selecció de les obres

Informació: regidoria de Cultura · T 972 804 207 · cultura@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 45 vegades