Dimecres, 07 Juny 2017 07:37

Jornada tècnica sobre horts comunitaris

Intercanvi d'experiències de les comarques de Girona

Jornada tècnica adreçada a professionals del sector públic i a membres d’entitats i associacions sobre la promoció i gestió d’horts comunitaris ecològics, dijous 8 de juny (9.15-14 h) a l’espai cultural municipal de la Masia de Platja d’Aro. Les diverses intervencions tenen com a objectiu donar a conèixer i compartir les experiències i models d’ordenació d’horts col·lectius urbans a les comarques de Girona, una realitat creixent els darrers anys amb objectius diversos, des del foment de la integració social i l’ocupabilitat, fins a l’autoconsum, tot passant per d’altres de més lúdics, terapèutics o didàctics.

La jornada és una iniciativa del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, i comptarà amb l’intercanvi d’experiències de Càritas Diocesana de Girona, la cooperativa Tarpuna o els ajuntaments de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Figueres. També hi haurà taula rodona entre els ponents (12 h) i visita als horts ecològics municipals de Castell-Platja d’Aro (13 h), un espai actiu des de la primavera de 2013 amb una seixantena d’usuaris particulars o col·lectius.

Els horts de Castell-Platja d’Aro són un servei que s’articula a l’entorn d’una parcel·la de 5.000 m2 a la zona dels Vinyals. De llavors ençà s’ha constituït una associació d’hortolans entre els mateixos usuaris, iniciativa que s’emmarca en la finalitat del projecte: oferir als veïns un espai de participació comunitària en clau mediambiental, que integri el paisatge hortícola dins l’entorn urbà, i que fomenti l’horticultura ecològica, basada en criteris de sostenibilitat ambiental i la recuperació del lligam amb la terra.


Jornada tècnica sobre horts comunitaris

Dijous 8 de juny · 9.15-14 h · Espai Cultural Masia Bas, Platja d’Aro

Per a professionals del sector públic i a entitats i associacions

Intercanvi d’experiències i de models de gestió a les comarques de Girona

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · suport.associacions@platjadaro.com


 

 

Llegir 937 vegades