Dijous, 01 Juny 2017 15:38

Neteja i Descoberta del Fons Marí

Hi participen un centenar de submarinistes voluntaris

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat el proper diumenge 4 de juny la 16a edició de la Neteja del Fons Marí de Platja d’Aro. S’hi espera la participació de més d’un centenar de submarinistes voluntaris d’arreu de país, que de mitjana extreuen quantitats que oscil·len entre els 350 i els 500 quilos de brossa, i té com centre d’operacions la zona de Riuet de la Platja Gran, des d’on les barques els traslladen a la zona del litoral del municipi on durant una hora i mitja hi fan les immersions (9.30-11 h).

L’endemà, dilluns 5 de juny, també se celebra la Descoberta del Fons Marí, una activitat de formació mediambiental adreçada als alumnes de 6è de Primària de les escoles del municipi. S’inicia amb un passeig en barca per conèixer el litoral i les cales, i tot seguit, fan una descoberta del fons marí -fauna i flora- a la Cala Pedrosa de S’Agaró. Darrerament, poden contrastar-ne la seva riquesa amb els elements de brutícia extrets el dia abans.

En relació també al litoral submarí a les darreries de l’any 2016, es va dona a conèixer l’estudi cartogràfic i bionòmic de les àrees submarines d’interès ecològic del municipi elaborat per la Fundació Mar. La principal conclusió és que la seva qualitat ecològica i mediambiental és, en general, alta i està en bones condicions per poder mantenir i conservar els seus actius i valors naturals. L’estudi també va determinar 17 comunitats biològiques, i d’aquestes n’hi ha set que integren espècies protegides o d’interès en conservació.


Neteja i Descoberta del Fons Marí '17

Diumenge 4 de juny: neteja del fons marí amb submarinistes voluntaris

Dilluns 5 de juny: jornada d’educació ambiental amb alumnes de 6è de Primària

La iniciativa arriba a la 16a edició i s’hi esprint entre 100 i 250 participants

Informació: regidoria de Serveis · T 972 804 215 · serveis@platjdaro.com


 

 

Llegir 725 vegades