Dimecres, 31 Mai 2017 10:33

Pla Director d’Equipaments-Fase Propositiva

Canvi de data taller de participació: dimecres 21 de juny

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro està desenvolupant la redacció del futur Pla Director d’Equipaments al municipi. Després de la recollida d’informació, iniciada l’estiu de 2016, sobre els equipaments existents per elaborar-ne un inventari inicial i conèixer la valoració dels tècnics municipals; durant l’hivern d’enguany s’ha desenvolupat la fase de diagnòstic amb dos tallers participatius, sistema de treball que tindrà continuïtat ara, en la següent etapa del procés, la fase propositiva.

Un d’aquests tallers és obert a la participació ciutadana, dimecres 21 de juny (19-22 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro. Les inscripcions per participar-hi estan obertes fins al 16 de juny (inscripció aquí). La voluntat és reunir-hi entre 30 i 40 persones representatives en proporció demogràfica dels diferents nuclis, franges d’edat, gènere, origen i vinculació o no al món associatiu. Es demana que siguin empadronats o amb segona residència o activitat empresarial o comercial amb una antiguitat mínima de 5 anys. També hi poden participar aquelles persones que ho van fer en el taller de diagnosi.

D’entre tots els candidats es farà una selecció que garanteixi l’acompliment d’aquests criteris, i que es comunicarà entre el 12 i 13 de juny. La finalitat en aquesta fase és l’elaboració de propostes d’acció a partir de la informació obtinguda en la fase de diagnòstic. Justament per això s’establiran cinc taules de treball i perquè cadascuna pugui analitzar un grup d’equipaments: serveis centrals, atenció ciutadana i turisme; esports; cultura, educació i joventut; infància, serves socials, centre cívic i biblioteca; i promoció econòmica.

Amb l’impuls del Pla Director d’Equipaments es pretén assolir una eina de planificació global que reculli les necessitats i disponibilitats d’equipaments al municipi i proposar un pla d’inversions a curt, mitjà i llarg termini -fins a 20 anys- per adequar i optimitzar les dotacions existents i, si cal, crear-ne de noves. El pla, ha d’analitzar la situació actual dels equipaments tant privats com públics, tenint present però la seva titularitat -si són municipals o d’altres administracions-; i detectar-ne les necessitats, tenint en compte l’evolució de la població i el planejament urbanístic vigent.


Elaboració Pla Director d’Equipaments al municipi

Després de la recollida, d’informació i la diagnosi, comença la fase propostiva

Taller obert a la  participació ciutadana, amb inscripció prèvia: dimecres 21 de juny (19-20 h)

Eina de planificació global que reculli les necessitats i disponibilitats d’equipaments els propers 20 anys

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · participa@platjadaro.com · inscripció (formulari)


 

 

Llegir 1096 vegades