Dijous, 04 Mai 2017 13:21

Nou Punt d’Atenció per a la Gent Gran

Espai d’informació, assessorament i orientació

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, inicia un nou servei municipal, el Punt d’atenció per a la gent gran -a partir de 65 anys- i les seves famílies, operatiu a partir del 5 de maig setmanalment tots els divendres de mes (10-13 h): el primer al Punt d’Atenció Municipal de Castell d’Aro (T 972 817 236) i la resta, a la planta primera a la Casa de la Vila de Platja d’Aro (T 972 818 308-extensió 346). Atenció personal o telefònica a càrrec d’una treballadora social del EBASP i de l’educadora social del Projecte de Prevenció i Benestar per a la Gent Gran, un col·lectiu que representa el 28% de la població del municipi, amb prop de 3.000 empadronats.

Amb el nou servei les regidories implicades doten al municipi d’un punt de referència per a la gent gran i les seves famílies des d’on s’ofereix informació, assessorament i orientació sobre qualsevol tema d’interès amb la finalitat de donar cobertura a les seves necessitats personals i socials. Alhora també es podran derivar les demandes sorgides vers el recurs  públic més adient, municipal o d’àmbit superior. Alhora, el personal tècnic podrà promoure una millor coordinació entre serveis, entitats i administracions; i recollir les necessitats, inquietuds i interessos de la gent gran, promoure noves accions i polítiques actives i traslladar-ho a la Comissió per a la gent gran del municipi.

Actualment el treball municipal vers la gent gran se centre en tres àmbits d’acció. El primer, els serveis per a persones dependents: teleassistència, àpats a domicili, servei de neteges bàsiques de la llar, servei d’atenció a domicili o ajudes tècniques a domicili. El segon, la programació d’activitats específiques per al col·lectiu: piscina, tallers de memòria i estimulació cognitiva, Punt de Trobada, ball de tarda, concurs literari, etc. Darrerament, es promouen aquelles propostes no dissenyades expressament per a gent gran, però en les que hi poden un interès (horts ecològics, Banc del Temps, Aula d’Adults o Parcs Urbans de Salut) o les que ofereixen les associacions locals de gent gran.


Nou Punt d'Atenció Municipal per a Gent Gran

Espai setmanal d’atenció personal i telefònica (10-13 h)

Informació, assessorament i orientació personal i per a les famílies

Pretén esdevenir centre de referència per un col·lectiu de 3.000 persones

Informació: àrea d’Atenció a la Gent Gran · T 972 818 341 · gentgran@platjadaro.com


 

 

Llegir 1245 vegades