Dimecres, 05 abril 2017 13:29

Jornada d'experiències de mediació

Noves eines per a la resolució de conflictes

La Unitat de Proximitat i Mediació de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro,  creada ara fa set anys, ha intervingut en aquest període en més d’un miler de conflictes aplicant l’estratègia del diàleg i la negociació; i d’entre aquests, una quarantena han estat mediacions formals. S’han atès un centenar de situacions de conflictes domèstic o d’àmbit familiar, i prop de 200 casos on gent gran o menors n’eren protagonistes.

L’objectiu de la unitat és oferir un servei de qualitat de seguretat pública, orientat i dirigit a la satisfacció dels ciutadans que doni una resposta ràpida i senzilla als conflictes i que promogui la convivència al municipi. Una experiència que avui han compartit amb altres Policies Locals de les comarques gironines (Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Olot, Hostalric o Cadaqués) i amb el Cos de Mossos d’Esquadra en una jornada formativa celebrada a la sala d’actes de l’Ajuntament amb el títol Set anys de resolució de conflictes… parlant, on s’hi ha desenvolupat tres ponències, amb la participació de 40 persones.

El sergent, Joaquín Pazo, cap de l’àrea dels Serveis Policials de Proximitat ha exposat el mètode de treball, els resultats i els objectius de la Unitat de Mediació. Inés Jou, agent de la Policia Local de Santa Cristina d’Aro ha parlat del procés de mediació, la importància del diàleg per aconseguir una solució pacífica entre les parts implicades i  ha plantejat diverses vies de treball per afrontar una situació de conflicte. Finalment, dos agents de la unitat local, Antoni Miñarro i Francesc González, han exposat casos i situació reals.


Jornada formativa sobre la mediació

Mostra de l’experiència de la Unitat de Proximitat i Mediació de la Policia Local

En set anys de trajectòria ha intervingut en més d’un miler de situacions

Taller compartit amb altres cossos policials i professionals interessats

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com


 

 

Llegir 1094 vegades