Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 21 Març 2017 11:26

La “Revista de S’Agaró”, a l'abast

L’Arxiu Municipal digitalitza la publicació

El Servei de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, ha digitalitzat i allotjat en línia els 29 números publicats de la Revista de S’Agaró entre 1935 i 1974; i que es poden consultar lliurament al portal de premsa històrica de la Generalitat de Catalunya (aquí). Una acció que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols i la família Ensesa. Simultàniament a la seu de l’Arxiu es pot consultar la col·lecció complerta en format paper.

La Revista de S’Agaró fou fundada el 1935 per Josep Ensesa Gubert, impulsor i promotor de la urbanització residencial de S’Agaró i es va publicar fins a l’estiu de l’any 1936, tot just abans d’iniciar-se la Guerra Civil. Reaparegué el 1949 i es mantingué fins el 1974, a raó d’un número per any. En aquesta segona etapa s’editava també traduïda al francès i a l’anglès. L’objectiu de la publicació era testimoniar les activitats culturals i promocionals que es duien a terme a S’Agaró i a la platja veïna de Sant Pol i, alhora, actuar com a mitjà de promoció i atracció de nous visitants.

La seva consulta esdevé essencial per a copsar el naixement i la consolidació de S’Agaró com un espai turístic de referència, primer durant l’incipient turisme dels anys trenta del segle XX i, posteriorment, a partir de la dècada dels anys cinquanta i seixanta, en què esdevingué un dels indrets de la Costa Brava amb més glamur i projecció internacional. S’Agaró, amb espais com l’Hotel La Gavina, i la platja de Sant Pol, acolliren nombroses activitats culturals i socials i reberen la visita de personalitats de reconeixement mundial.


Digitalització de la “Revista de S’Agaró”

L’Arxiu Municipal posa a l’abast tots els números de la publicació

Un conjunt de 29 revistes edites entre els anys 1935 i 1974

Testimoni de les activitats culturals i promocionals de l’època

Informació: Gestió Documental i Arxiu · T 972 826 539  · arxiu@platjadaro.com · web


 

Llegir 1496 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)