Dijous, 16 Març 2017 14:04

1r Cicle "Diàlegs i Reflexions"

Refugiats: viatge a la consciència, fins al 16 de juny

Primera edició del cicle de conferències Diàlegs i Reflexions, per un poble inclusiu i divers a Castell-Platja d’Aro, del 22 de març al 16 de juny, amb quatre sessions titules Els refugiats: un viatge a la consciència (pdf) per abordar un dels gran reptes del segle XXI des de diversos punts de vista: l’experiència en el territori, la visió de la societat d’acollida, l’experiència directa d’una persona refugiada, i la gestió del refugi des de les institucions públiques.

Una iniciativa del Programa Municipal d’Acollida i Acompanyament de les regidories de Benestar Social, i de Participació Ciutadana i Dinamització Comunitària de l’Ajuntament, que plantegen el cicle com una oportunitat de reflexionar de manera individual i col·lectiva sobre l’epopeia de milers de refugiats en èxode i en demanda del dret d’asil fugint de la guerra i la fam, trucant a les portes d’una Europa que es vol a si mateixa com a espai democràtic, i pàtria de drets i llibertats. En la mateixa línia del contingut del cicle, el ple municipal de 15 de març va aprovar la Moció per l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants.

L’obertura és dimecres 22 de març (19 h) a la sala d’actes de la Casa de la Vila, centrada en l’experiència sobre el territori amb el testimoni d’ONG que han estat als camps de refugiats: voluntaris de l’Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (ASL-EREC) i de Girona-Acull. La segona sessió, dimecres 26 d’abril (19 h), en el mateix espai, amb la proposta La visió de la societat d’acollida vers les persones refugiades: què ens genera? amb Saïd El Kadaoui Moussaoui; escriptor, psicòleg i professor especialitzat en salut mental i migració.

També forma part del cicle el taller-diàleg programa pel dijous 25 de maig (18 h) al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro amb Ahmad Basal, refugiat sirià, membre de l’Associació Solidària amb el Poble Siri, i pastisser d’ofici. La cloenda serà divendres 16 de juny (19 h), de nou a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, amb una xerrada sobre la gestió del refugi des de les institucions, a càrrec d’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.


1r Cicle de conferències “Diàlegs i reflexions, per un poble inclusiu i divers”

Els refugiats: un viatge a la consciència, del 22 de març al 16 de juny

Quatre xerrades i tallers per abordar el fenomen des de diverses perspectives

Aprovació de la moció per l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants

Informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · convivencia@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1065 vegades