Dijous, 22 Desembre 2016 10:46

Educació de l'Espectre Autista

Nova càtedra de la UdG a Castell-Platja d'Aro

La Universitat de Girona crea la primera càtedra del país dedicada a l'educació de l'espectre autista, i que tindrà seu a Castell d’Aro, en un espai municipal cedit pel consistori. Una iniciativa impulsada conjuntament per la mateixa UdG, i l'Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i l'Associació Viu Autisme -nascuda també al municipi-, dues entitats que alhora n’esdevenen patrons. Compta alhora amb el suport d’una trentena d’unitats orgàniques de la universitat, entitats i institucions d’arreu de les comarques de Girona.

La preocupació bàsica de la càtedra és divulgar i donar a conèixer el món de les persones afectades pels trastorns de l'espectre autista (TEA) i col·laborar en la coordinació dels processos d'intervenció educativa interdisciplinària des de la formació i la recerca. La seva finalitat principal és impulsar l'atenció i el desenvolupament d'activitats de formació, d'investigació científica i de transferència de coneixement.

La nova càtedra neix a l'empara d'un projecte integrador que preveu la col·laboració d'institucions, persones, famílies i professionals de l'educació, la pedagogia, la psicologia, la salut, el benestar i el treball social que treballen en l'àmbit dels trastorns generalitzats del desenvolupament i molt especialment en els TEA. La càtedra esdevé la continuació natural del grup de recerca constituït a la mateixa Universitat de Girona.

Alhora, la ubicació de la càtedra a Castell-Platja d’Aro també és la culminació de diverses iniciatives impulsades al municipi des de l’any 2013. De llavors ençà s’hi ha desenvolupat jornades anuals sobre la inclusió de les persones amb TEA, projecció de documentals , curses i marxes populars o macroconcerts solidaris per commemorar el Dia Mundial de Conscienciació Sobre l’Autisme.


Càtedra UdG · Educació Espectre Autista

Impulsada per la UdG, l’Ajuntament i l’Associació Viu Autisme

El conveni preveu seu a Castell d’Aro, en un espais municipal

Activitats de formació, investigació científica i transferència de coneixement

Informació: Viu Autisme (facebook) · UdG (web)


 

Llegir 1007 vegades