Dilluns, 19 Desembre 2016 14:34

Nou viceconsolat d’Itàlia

Representació a Castell-Platja d’Aro i a la Costa Brava

Platja d’Aro acull des d’aquesta tardor la seu del viceconsolat d’Itàlia a Girona i la Costa de Brava, de la mà de l’advocada d’Emanuela Carmenati. En l’acte d’estrena, a mitjans de novembre, hi van ser presents el Cònsol General d’Itàlia a Barcelona, Stefano Nicoletti; el Delegat Territorial de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; i el subdelegat del Govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante; rebuts per l’alcalde, Joan Giraut, a la Casa de la Vila, abans de visitar el nou espai consular de l’Avinguda de la Pau.

També hi eren presents representants a Girona d’altres seus consulars, de les Cambres de Comerç, dels diversos cossos policials al territori, i d’algunes empreses italianes. Dels dos milers de veïns d’origen europeu, de 35 països, que resideixen a Castell-Platja d’Aro n’hi ha un centenar d’italians. Una xifra que s’incrementa significativament al conjunt de la Vall d’Aro i a la Costa Brava centre; i encara més a l’estiu i en altres períodes clàssics de vacances.

En el seu parlament l’alcalde va destacar com “la presència i consolidació de representacions consulars en el nostre entorn més proper també ha d’afavorir els sentiments de germanor, igualtat i convivència entre totes les persones que configuren la nostra societat. Una societat on la diferència no ha de ser vista com un amenaça sinó com un oportunitat, on la diversitat no generi por sinó riquesa, on el forester no rebi recels sinó acollida, on les persones se sentin això, senzillament persones del tot, plenament i de manera íntegre”.


Nou viceconsolat d’Itàlia

Representació del país a Castell-Platja d’Aro i a la Costa Brava

De la mà d’Emanuela Carmenati, amb seu a l’Av. de la Pau de Platja d’Aro

Dels dos milers d’estrangers residents al municipi, un centenar són italians

Informació: T 972 82 61 82 · F 972 82 55 40 · girona.onorario@esteri.it · web


 

Llegir 2040 vegades