Divendres, 19 Agost 2016 11:45

“Bookcrossing” a Castell-Platja d’Aro

Petites casetes inspirades en l’Escola de Vela

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro (web) eixample els seus horitzons i des del 12 d’agost ha iniciat un projecte de Passallibres (en anglès, bookcrossing) al municipi amb sis espais on s’hi ha desat llibres per a adults i infants i còmics en diversos idiomes (català, castellà, francès, anglès i rus) perquè ciutadans i visitants els agafin, mirin, es quedin i llegeixin, i més endavant tornin a alliberar els mateixos volums o que hi facin aportacions de nous llibres avui atrapats a casa.

Els volums s’allotgen en unes petites casetes inspirades en l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro, i els llibres que inicialment s’hi ha posat, són -per seguir l’esperit del projecte- exemplars usats que diversos particulars havien aportat a la biblioteca. Els espais escollits a Platja d’Aro són dos punts del Passeig Marítim (a Cavall Bernat i al c/ Empordà, on hi ha el Mini Club Infantil), davant del Centre Cívic Vicenç Bou i a la Plaça del Mil·lenari. A Castell d’Aro a la Plaça Poeta Sitjar i a S’Agaró a la Plaça Sant Pol.

Una proposta col·laborativa que s’afegeix a altres iniciatives -concursos, tallers, conferències, sessions de contes o exposicions- que converteixen l’equipament en un centre de dinamització cultural, més enllà dels serveis clàssics d’una biblioteca. Així per exemple, durant el juliol i agost desenvolupa la campanya Llegir té premi! que proposa als infants i joves de 4 a 13 anys fer-se el Carnet lector, escollir algun dels llibres, contes o còmics del seu fons, omplir una fixa de lectura, i participar en el sorteig de diversos de regals i obsequis.


Instal·lació de sis punt de Bookcrossing

Iniciativa de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell-Platja d’Aro

Volums usats per a petits i grans en diversos idiomes

Casetes contenidores inspirades en l’edifici de l’Escola de Vela

Informació: BMR · T 972 825 491 · biblioteca@platjadaro.com · web


 

Llegir 1557 vegades