Dimecres, 13 Juliol 2016 11:34

Nou servei de mediació nocturna

En el marc del Pacte de la Convivència Nocturna

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro impulsa per a aquest estiu un nou servei de mediació en zones d’oci nocturn amb l’objectiu de prevenir i gestionar els conflictes de baixa intensitat que es produeixen a la via pública i als locals d’oci, per millorar així el civisme i la convivència al municipi. Una iniciativa que neix com a pla pilot en el marc del nou Pacte per a la Convivència Nocturna -vigent des de finals de l’any 2015- que compta amb la implicació del consistori, de l’Associació Hoteleria, Restauració i Oci de Castell-Platja d’Aro, i de la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM).

L’acció es vehicula a partir de la tasca de quatre mediadors professionals, postgraduats en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària, entre les nou del vespre i les cinc de la matinada de dijous a diumenge -juliol i agost- o els caps de setmana -juny i setembre-. El servei actiu des de finals de juny, han realitzat una tasca inicial analítica i de diagnosi de la situació i de presentació entre els locals d’oci nocturn i els veïns. El servei pretén resoldre situacions puntals, i alhora plantejar solucions a mitjà i llarg termini amb canvis de dinàmiques a partir del treball conjunt amb la Policia Local i la seguretat privada dels mateixos establiments, per sumar esforços i multiplicar resultats.

Una segona acció en el marc del pla d’acció global és la sisena edició consecutiva de la campanya de conscienciació i civisme Maximum Fun, Minimum Disturbance (Màxima Diversió, Mínima Molèstia) dissabtes nit del 30 de juliol i 13 d’agost -Festa Major de Platja d’Aro-, amb dos agents cívics, que reparteixen pòsters entre els locals, i polseres entre els seus usuaris. També com a novetat es distribueix en suport paper i en línia -i en diversos idiomes- un còmic que d’una manera original i directe ajuda als joves a reflexionar sobre els sorolls nocturns, l’abús de l’alcohol i el seu perill relacionat amb la conducció, la violència o el consum de drogues i les seves conseqüències.


Nou servei de mediació en zones d’oci nocturn

A càrrec de quatre professionals postgraduats en la matèria

També sisena campanya de civisme “Màxima diversió, mínima molèstia”

Accions emmarcades en el Pacte de la Convivència Nocturna a Castell-Platja d’Aro

Informació: Policia Local · T 972 825 777 · secretariapolicia@platjadaro.com


 

 

Llegir 2028 vegades