Dissabte, 02 Juliol 2016 10:13

Nou espai públic per jugar a escacs

Inaugurat pel famós jugador rus Anatoly Kàrpov

Nou espai públic per jugar a escacs a l’aire lliure a la Plaça Major de Platja d’Aro amb la instal·lació de tres taulells fixes -acompanyats de dos tamborets per seure cada jugador- que hi ha fet l’Ajuntament, i que ha inaugurat pel mític jugador rus Anatoly Kàrpov, en la seva estada al municipi com a convidat d’honor del 4t Festival Internacional d’Escacs Vila de Platja d’Aro, a l’Hotel Aromar del 25 de juny al 3 de juliol.

Kàrpov es va proclamar 12è Campió del Món l’any 1975, i es va fer molt popular pels històrics enfrontaments amb Garry Kasparov. Tot i que actualment manté poca activitat competitiva, és considerat un dels millors jugadors de la història. Té el títol de Gran Mestre des de l’any 1970, i ha estat Campió del Món en dues etapes, de 1975 a 1985, i de 1993 a 1999 en el moment que hi havia dues competicions internacionals paral·leles, enfrontades i sense unificar. Més enllà del món de l’esport ha estat diputat del congrés rus, president del Fons Internacional per la Pau, president de la Comissió per als damnificats de Txernòbil i ambaixador d’UNICEF.

L’anomenat Platja d’Aro Chess Festival (web) a l’Hotel Aromar és una iniciativa del Club d’Escacs Platja d’Aro i l’Escola d’Escacs Costa Brava, i durant una setmana i mitja ha programat tres torneigs internacionals -un sots14 i dos d’absoluts en funció del nivell ELO-, un concurs de partides ràpides, un duel amistós Catalunya-Rússia en modalitat de parelles mixta; i una simultània de cloenda a 20 taulells amb Anatoly Kàrpov com a rival a batre.


Nou espai públic per jugar a escacs

A càrrec del mític jugador rus, Anatoly Kàrpov, 12è Campió Mundial

Instal·lació de tres taules fixes a la Plaça Major de Platja d’Aro

Cap de setmana de cloenda del 4t Platja d’Aro Chess Festival 2016

Informació: regidoria d’Esports · T 972 816 769 · esports@platjadaro.com


 

Llegir 1266 vegades