Imprimir aquesta pàgina
Dimecres, 01 Juny 2016 13:28

Estudi de nous itineraris per a vianants

Promoció de la connexió Passeig Marítim-centre vila

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro està valorant la creació i implementació de diversos itineraris per a vianants per afavorir la connexió entre els carrers centrals de Platja d’Aro -l’Avinguda de S’Agaró i l’Av. del Cavall Bernat- i el Passeig Marítim. Una possibilitat sorgida a partir d’un proposta inicial lliurada a veïns, comerciants i entitats per poder incorporar millores a un projecte que s’estrenaria entre finals d'any i la setmana Santa de 2017. Fins al 30 de juny està obert el període d'al·legacions.

La proposta inicial no preveu, en tot els casos, la conversió de carrers en l’ús exclusiu per a vianants, però sí un aprofitament al màxim del seu confort i seguretat. Una transformació que es faria amb elements que no impliquen obres: canvis de sentits de circulació, mobiliari urbà, pintura a la calçada o senyalització vertical. Per tant, de ràpida implementació i de caràcter reversible després d’un tempteig a partir de la vivència real i l’experimentació.

Mesures que s’aplicarien als carrers Marina, Pineda de Mar, Avinguda de la Pau i Av. Costa Brava. Una selecció feta a partir de diversos criteris: l’atractiu de les plantes baixes -amb certa activitat econòmica-, la seva connexió directa -evitant els que fan corba-, l’equidistància entre els carrers seleccionats -descarant els contigus- i tenint en compte el nombre de places d’aparcament que se suprimeixen en favor dels vianants.

L’estudi s’ha realitzat conjuntament amb diverses àrees municipals, analitzant dades i documentació ja existent sobre seguretat viària i planificació d’ocupació de la via pública, i amb un treball de camp que ha permès detectar, per exemple, que la majoria de voreres de l’àmbit estudiat presenten amplades insuficients o que les places d’aparcament afectades poden ser absorbides per les 11 zones d’estacionament de la seva zona d’influència.


Estudi creació d’itineraris per a vianants

Transformació amb elements que no requereixen obres

Connexió entre l’avinguda central i el Passeig Marítim

Actualment en fase informativa de d'al·legacions (fins al 30 de juny)

Informació: regidoria d’Acció Territorial · T 972 816 463 · urbanisme@platjadaro.com


 

Llegir 1771 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)