Dimarts, 31 Mai 2016 13:27

Tallers escolars de la Fundació Alícia

En el marc de la 1a edició de Xics Gastronòmic

Més de 400 alumnes  de les escoles de primària i secundària de Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro han participat en els tallers impartits per un cuiner i un dietista-nutricionista de la Fundació Alícia en el marc de la primera Quinzena Gastronòmica Infantil de Castell-Platja d’Aro i S’Agaró -web- (del 21 de maig al 5 de juny). En les sessions han treballat la importància dels aliments en relació amb la salut i el valor del menjar de qualitat (nutritiu, pròxim i casolà).

El programa d’activitats de Xics Gastronòmic culmina dissabte 4 de juny (16-20.45 h) amb una gran festa col·lectiva a la Plaça del Mil·lenari de Platja d’Aro, amb tres showcookings per infants de 8 a 12 anys a càrrec de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, La Cuina de l’Empordanet, i Lukas de MasChef Junior  (inscripció gratuïta al portal web xicsgastronomic.com). També hi haurà mercat amb parades de productors locals i de proximitat (16.30-20 h) i l’espectacle infantil Una paradeta particular amb la Cia. La Bleda (19.45 h).

Darrerament, fins al diumenge 5 de juny es pot gaudir d’una campanya gastronòmica a 30 restaurants del municipi, ofereixen un menú infantil de 10 euros per a nenes i nens de fins a 12 anys, amb la voluntat que els establiment puguin incorporar-lo a partir d’aquest moment a la seva carta habitual. Per això s’ha impulsat la Guia per a restauradors sobre alimentació infantil, elaborada per la Fundació Alícia. També s’ha elaborat una Guia d’alimentació infantil, en format carta de menú, que es distribueix a les escoles i als restaurants col·laboradors de la campanya.


1a Quinzena Gastronòmica Infantil

400 alumnes de les escoles en els tallers de la Fundació Alícia

Dissabte 4 de juny gran cloenda amb showcookings, mercat i espectacle

Campanya gastronòmica a 30 restaurants amb menú infantil a 10 euros

Informació i inscripcions: Xics Gastronòmic · web · facebook · instagram


 

Llegir 758 vegades