Imprimir aquesta pàgina
Dimarts, 03 Mai 2016 13:37

Simulacre d’incendi a Port d’Aro

Pràctica del sistema d’avisos del pla d’emergències

Simulacre d’incendi en una embarcació amb un ferit, vessament de carburant i enfonsament de la nau al Club Nàutic del Port d’Aro de Platja d’Aro, el dimarts 3 de maig, en un exercici organitzat per Protecció Civil de la Generalitat, consistent en un incendi a una embarcació de 8,5 m d’eslora amb una persona ferida, vessament de carburant i enfonsament de la nau afectada.

L’objectiu principal d’aquest simulacre  és posar en pràctica el sistema d’avisos del pla d’emergències del port, amb el desplegament de la part operativa i les accions del seu personal, i comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències actuants.

Un cop detectat l’incendi s’ha iniciat el protocol d’avisos establert al Pla d’Autoprotecció (PAU) i s’ha trucat al telèfon d’emergències 112 de Catalunya (que avisa a SEM, Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra), al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i a la Guardia Civil del mar; un conjunt d’efectius que també han participat al simulacre.

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro ha mobilitzat una embarcació fins a la bocana del port per tallar el trànsit marítim durant la intervenció; diversos efectius s’han traslladat fins al punt de l’emergència per treballar en l’evacuació i col·laborar amb els bombers; i uns altres efectius s’han situat a l’encreuament viari de l’Av. de S’Agaró amb Av. Verona Terol per facilitar l’accés del SEM i dirigir-lo fins al lloc de l’emergència.


Simulacre d’incendi al Club Nàutic Port d’Aro

Incendi i enfonsament d’una nau, amb un ferit i vessament de carburant

Pràctica del sistema d’avisos del pla d’emergències del port

Participació de la Policia Local de Castell-Platja d’Aro

Informació: Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya · web


 

Llegir 908 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)