Dilluns, 11 abril 2016 15:08

Més de 1.700 consultes juvenils

Ateses pels punts d'informació juvenils municipals

El Punt d’Informació Juvenil (PIJ) de Castell-Platja d’Aro va atendre l’any passat un total 1.254 noies i nois que van realitzar 1.622 consultes, sobretot en matèria d’educació i formació (36%), lleure (16%) i treball (12%); però també en l’àmbit de l’esport, la participació o la cultura, entre d’altres. Des del mateix PIJ s’articula el Punt Jove de Salut (PJS) en conveni amb l’ACAS oferint un servei personal i confidencial d’atenció de consultes, que l’any passat van utilitzar 129 persones -105 noies i nois, però també 24 familiars-; la majoria a l’entorn del món de les drogues (49%) i la sexualitat (28%).

El PJS també s’apropa als joves mitjançant tallers, exposicions i distribuint material informatiu sobre temes diversos (sexualitat, drogues, alimentació, addiccions, etc.); accions que durant l’any passat va permetre-li arribar fins als 841 noies i nois que hi van participar. El contacte directe del PIJ amb el col·lectiu juvenil facilita la programació d’activitats que ofereix l’àrea de Joventut i que l’any 2015 van tenir uns 350 participants a l’entorn de propostes culturals, esportives, tallers i cursos, torneigs o celebracions.

El PIJ, gestionat per la regidoria de Joventut de l’Ajuntament, està situat al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro i ofereix servei cada matí de dilluns a divendres (10-13 h) i les tardes de dilluns, dijous i divendres (16-20 h). Forma part de la Xarxa Catalana de Serveis d’Informació Juvenil, que coordina la Direcció General de Joventut i que n’agrupa a més de 250 distribuïts per tot Catalunya.


Més de 1.700 consultes d’àmbit juvenil al municipi

Les atencions presencials continuen essent majoritàries

Els principals àmbits de consulta són formació, treball, salut i lleure

Servei realitzat pel Punt d’Informació Juvenil i el Punt Jove de Salut

Informació: PIJ · T 972 825 463 · pij@platjadaro.com · facebook


 

Llegir 971 vegades