Dijous, 25 Febrer 2016 10:25

Procés participatiu a Castell d’Aro

Definició d'usos del nou equipament sociocultural

Tercera fase del procés participatiu per definir els usos futurs del nou equipament sociocultural de Castell d’Aro, que es construirà en els terrenys que ocupava fins a l’inici d’aquest curs l’Escola Vall d’Aro, ara traslladada. El Departament d’Ensenyament desafecta l’antic edifici i el consistori recupera la totalitat de la parcel·la, tant l’espai de la Plaça Poeta Sitjar cedit com a pati com la parcel·la on hi ha l’edifici -que serà enderrocat- per construir-hi aquest nou espai sociocultural de la vila, i també l’ampliació de la d’Infants Municipal, situada just a l’edifici contigu.

A mitjans de febrer s’ha realitzat un primer taller amb les associacions que havien participat en les dues primeres fases. Per dinamitzar-ho hi eren presents el Centre d’Estudis Argumenta, especialitzat en aquest tipus de processos, i a nivell tècnic l’estudi d’arquitectura que desenvolupa el disseny de l’equipament i la regidoria d’Acció Territorial de l’Ajuntament. També hi haurà una segona convocatòria abans de setmana santa oberta a tota la ciutadania. El punt de partida és una proposta que aglutina al mateix edifici de 1.200m2 tres àmbits: Centre Cívic, Punt de Lectura de la Biblioteca Mercè Rodoreda i Hotel d’Entitats.

A la planta baixa s’hi planteja vestíbul amb diversos serveis (ordinadors, zona de lectura de revistes i diaris, espai expositiu...), espai per a l’associació de la gent gran (punt de trobada, despatx i punt office), sala d’actes (amb escenari, magatzem i equipament de so, llum i projecció), aula especialitzada de 80m2 (per exemple d’informàtica o cuina), i punt de lectura i sala d’estudi de la biblioteca (80-100 m2). A la planta superior es proposen quatre aules polivalents, despatxos per a tècnics municipals i la zona per entitats amb diversos punt de treball, sala de reunions i armaris d’arxiu.


Tercera fase del procés participatiu a Castell d’Aro

Definició dels usos de futur del nou equipament sociocultural

Taller de treball amb les associacions i convocatòria oberta a tothom

Integració de tres àmbits: Centre Cívic, Punt de Lectura i Hotel d’Entitats

Informació: regidoria de Participació Ciutadana · T 972 818 341 · suport.associacions@platjadaro.com


 

Llegir 1241 vegades