Dimecres, 17 Febrer 2016 09:26

Exposició de Bonaventura Ansón

Del 20 de febrer al 3 de juliol al Parc dels Estanys

Exposició a l’aire lliure de disset peces de gran format de Bonaventura Ansón -web- (Tossa de Mar, 1945) sota el títol Cinquanta anys d’escultura, al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, del 20 de febrer al 3 de juliol (pdf), amb una escollida selecció dels seus temes preferits, a patir del treball de materials diversos: ferro forjat, bronze, pedra, marbre, ferro, acer corten, refractari i ferro o bronze, ferro i acer. Organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, es pot visitar en entrada lliure, tots els dies de la setmana, de febrer a abril (8-18 h) i de maig a juliol (7-21 h).

La mostra és la primera de l’any al parc -i també del cicle anual al conjunt del municipi- i dóna continuïtat al projecte, iniciat el 2014, d’estendre els espais expositius més enllà de Castell d’Aro, i apropar-los a un públic més ampli, tot arribant fins a aquest parc urbà de 150.000 m2 d'atractiu ciutadà, turístic i naturalista, on hi són compatibles la visita pedagògica amb una diversitat biològica -cicle de l’aigua, vegetació i punt de migració d’aus- que recupera els hàbitats i els ambients originals de la zona. Prèviament hi ha exposat Emili Armengol, Alberto Gómez Ascaso, Jaume Roser i Medina-Campeny; i de cadascun d’ells en resta com a testimoni permanent una peça instal·lada al mateix parc, com a complementen les mostres temporals.

El cicle d’exposicions d’art al municipi, té continuïtat al Castell de Benedormiens de Castell d’Aro amb Entorn creatiu de Torrent Buch -pdf- (del 27 de febrer al 3 d’abril), i posteriorment Dimitri Kosiré, Robert Llimós, Subtròpics Muntants -Ivan Morales Ama, Francesc Rix Abad i Manual Cristoph Horn-, Pilar Esporrin o Sílvia Castell. També al castell, de manera permanent, hi ha una selecció d’obres del Fons Municipal d’Art i del projecte artístic commemoratiu del 15è aniversari del Museu de la Nina. El Parc dels Estanys també acull enguany un segona proposta: l’escultura la de Josep Canals, que alhora exposa a l’Espai Cultural de la Masia Bas de Platja d’Aro, en la seva estrena com a seu de mostres temporals.


Exposició d’escultura de Bonaventura Ansón

Repàs a cinquanta anys de trajectòria artística

Disset peces de gran format ordenades temàticament

Del 20 de febrer al 3 de juliol al Parc dels Estanys, Platja d’Aro

Informació: regidoria de Cultura · T 972 804 207 · cultura@platjadaro.com · pdf · web


 

Llegir 3714 vegades