Imprimir aquesta pàgina
Dilluns, 28 Desembre 2015 13:24

Cursos d’alimentació natural 2016

Pràctiques de cuina saludable: 13 de febrer-7 de maig

La regidoria de Benestar Social i Salut Pública de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro amb la col·laboració de Dipsalut organitza sota el títol Jo practico, salut i tu? (pdf) diversos cursos, tallers teòrics i pràctics i sortides a l’entorn de l’alimentació natural, oberts a tothom. Hi ha un Taller d’Iniciació a l’Alimentació Saludable (cinc sessions): dissabtes 16 i 30 de gener, 27 de febrer i 2 i 30 d’abril; Pràctiques de Cuina Saludable (quatre sessions): dissabtes 13 de febrer, 12 de març, 16 d’abril i 7 de maig; Taller de Conserves: dissabte 21 de maig; i dues sortides a una fàbrica de productes ecològics (març) i a la Fira Biocultura (maig). Tots els tallers són al Centre Cívic Vicenç Bou o la Casa Lila de Platja d’Aro (10-13.30 h).

Les inscripcions cal formalitzar-les al mateix centre cívic de dilluns a divendres (9-13 h i 15-19 h), i calen un mínim de 15 persones perquè es pugui fer cada curs i de 30 participants per a les dues sortides. El taller teòric té un preu de 25 euros, el pràctic de 30 euros (inclou els ingredients), el de conserves 10 euros (també inclou els ingredients) i les sortides també 10 euros. Desenvolupats per les expertes en teràpies naturals Mònica Albertí i Esther Pardo, les activitats proposades ofereixen les nocions necessàries per saber moure’s entre la diferent informació nutricional que hi ha i conèixer el ritme de conreu per poder gaudir en cada moment dels productes de qualitat que es produeixen a prop nostre.

En el Taller d’Iniciació s’estudien els aliments amb alta i baixa vitalitat, els additius, l’aparell digestiu, els nutrients, els grups d’aliments, l’elaboració d’un menú diari, la combinació dels aliments, les vitamines i els minerals, l’aigua i la fibra, i l’alimentació ecològica. Les pràctiques de cuina saludable consisteixen en l’elaboració a cada sessió d’esmorzar, dinar i sopar. En el Taller de Conserves s’explicaran de manera pràctica els mètodes més adients i variats per conservar els aliments, des de l'assecat fins al congelat, passant pels mètodes més tradicionals. Les sortides programades són una visita a una fàbrica de productes ecològics (març) i Biocultura, la Fira Internacional de Productes Ecològics i Consum Responsable a Barcelona (divendres 6 de maig).

Il·lustració: XuxuLanstrum per a l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro


Taller d’iniciació, pràctiques de cuina saludable i taller de conserves

Dissabtes 10-13.30 h · Del  16 de gener al 21 de maig· Centre Cívic Vicenç Bou, Platja d’Aro

Sortides a una fàbrica de productes naturals i a la Fira Biocultura a Barcelona

Informació: Centre Cívic Vicenç Bou · T 972 818 341 · ccivic@platjadaro.com · pdf


 

Llegir 1534 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)