Imprimir aquesta pàgina
Divendres, 04 Desembre 2015 13:17

Classe magistral de Tindaro Calia a l’EMA

El pintor italià ha exposat a Castell d’Aro tot el novembre

El passat divendres 27 de desembre, una vintena d’alumnes de l’Escola Municipal d’Art de Castell-Platja d’Aro, acompanyats pel seu professor de l’escola van assistir a una classe magistral del pintor italià Tindaro Calia al  Castell de Benedormines, espai  que justament ha acollit una exposició del pintor italià del 7 al 29 de novembre.

Durant dues hores, l’artista els va explicar com compagina la professió de pintor amb la docència. Per a ell la pintura sorgeix de les necessitats internes, d’una pintura de sentiments on les teles esdevenen testimoni del que sent quan té a la persona que vol pintar al davant. La majoria dels retrats que ha portat a l’exposició són reals, i només algun prové de la fotografia.

Sobre aquesta realitat  l’artista fa un esbós i desenvolupa l’obra, tenint present què li transmet el rostre, la mirada, la postura... L’analitza fins a captar i pintar quins sentiments  reflecteix la persona que té al davant: alegria, patiment, incertesa, curiositat... No és partidari de recarregar el quadre amb detalls i procura simplificar formes i figures, deixant, fins i to,t en blanc o amb un subtil color els espais que sorgeixen al voltant del retrat.

Calia va dedicar als alumnes de l’escola el plafó en el que va anar explicant les tècniques que utilitza i va deixar oberta la possibilitat de fer una visita a l’escola Municipal d’Art  el curs vinent. La classe va acabar amb la projecció del vídeo que s’ha pogut veure en una de les sales durant l’estada de l’exposició al Castell de Benedormiens i un refrigeri per a tots els assistents.


Classe magistral de Tindaro Calia

Adreçada als alumnes de l’Escola Municipal d’Art

L’artista italià ha exposat el novembre a Castell d’Aro

Retrats testimonis dels sentiments del models utilitzats

Informació: regidoria de Cultura · T 972 804 207 · cultura@platjadaro.com


 

Llegir 829 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)