Dijous, 12 Novembre 2015 13:18

Nous indicadors geològics a S’Agaró

El Camí de Ronda és considerat un museu a cel obert

Instal·lació de 14 nous plafons informatius de contingut geològic al Camí de Ronda de S’Agaró. Una iniciativa de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro desenvolupada pel Centre de Geologia i Cartografia Ambiental (web) de la Universitat de Girona per donar visibilitat i informació d’un tram de costa, entre la Platja del Racó i Sa Conca, considerat pels estudiosos i els experts com un museu geològic a cel obert. La facilitat d’accés, la manca d’una coberta edàfica i vegetal, i la rica varietat de tipus de roques, estructures i formes de relleu, fan d’aquest recorregut un espai idoni per posar en valor aquest patrimoni.

Gràcies als plafons, s’ofereix informació que permet contextualitzar i interpretar els materials que s’hi troben, la seva edat i composició; i els múltiples processos que han intervingut en la seva formació, deformació i transformació. També els elements que configuren el paisatge –cales, caps i platges- i la seva relació amb els materials i les estructures; i les roques locals i foranes que van ser utilitzades en la seva construcció.

Hi ha vuit plafons principals i sis de complementaris distribuït de forma equilibrada per l’itinerari seleccionant l’emplaçament en funció de l’accessibilitat i representativitat de l’indret. Contenen imatges il·lustratives i informació en català i castellà, i codi QR per accedir als textos en anglès i francès. La instal·lació vol esdevenir un nou al·licient per als usuaris del camí esdevenint un atractiu cultural, científic i educatiu, complement al contingut de les visites guiades organitzades des de la regidoria de Turisme i la seva integració a la xarxa dels Itineraris Blaus (Senderos Azules).


Nous indicadors geològics al Camí de Ronda de S'Agaró

Visibilitat i informació d’un patrimoni ric i variat a cel obert

Instal·lació de 14 rètols en 4 idiomes repartits per l’itinerari

Una iniciativa de l’Ajuntament amb col·laboració de la UdG

Informació: regidoria d’Acció Territorial i Medi Ambient · T 972 816 463 · urbanisme@platjadaro.com


 

Llegir 1325 vegades