Dilluns, 05 Octubre 2015 11:34

La selecció dels EUA a Platja d’Aro

Estatge d'una setmana de l’equip nacional femení

El bàsquet d’elit fa estada, un cop més, a Platja d’Aro de la mà de l’estatge que hi fa durant una setmana la selecció nacional femenina de bàsquet dels Estats Units d'Amèrica, en el marc de la gira europea de l’equip per preparar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de 2016. Així, de l’1 al 6 d’octubre, el Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro acull els entraments d’un conjunt farcit d’estrelles de la Lliga Professional WNBA i d’un ampli cost tècnic, i que també gaudeix dels servis turístics d’allotjament, restauració i oci, de la població.

A mesura que han anat finalitzant els partits del play-off de l’WNBA s’han anat incorporant a l’estada deu jugadores dirigides per Geno Aurimma: D. Robinson, C. Vandersloot, S. Bierd, A. McCoughtry, B. Griner, B. Stewart, C. Dupree, E. D. Donne, S. Dolson i C. Parker; que han aprofitat la concentració a la Costa Brava per enfrontar-se, diumenge 4 d’octubre amb l’Spar Citylift Girona (web) –actual campió de lliga estatal- al pavelló de Fontajau davant de 4.000 espectadors i amb retransmissió en directe per Esport 3.

La federació nord-americana ha escollit Platja d'Aro per davant d’altres alternatives que tenia sobre la taula, ja que també hi optaven les Illes Canàries, Madrid o Salamanca. Una elecció que ha estès el nom de municipi a molts mitjans de comunicació generalistes (Diari de Girona ARA TVCB Empordà) o esportius (Gigantes del Basket AS Marca Tercer Equipo FEB Fullbasket L'Esportiu KIA en Zona Liga Femenina) d’arreu i en els mateixos espais oficials de la selecció dels EUA (web). Un cop acabada la feina a Catalunya, l'expedició nord-americana viatja a Nàpols, i la gira acaba a Praga. L'equip acumula cinc títols olímpics consecutius i quatre ors en els últims cinc mundials.

L’estada de la selecció a Platja d’Aro recull el testimoni d’altres grans equips de bàsquet que també l’han escollit per a les seves concentracions. A finals de juny, ho va fer la selecció espanyola Sub20 per preparar l'europeu de la categoria, a més a més dels seus rivals en el torneig que també s'hi va celebrar (Bèlgica, Polònia i Gran Bretanya). En les últimes setmanes, també hi ha fet estada l'Ekaterinburg rus (subcampió de l'Eurolliga femenina i campió del país). També hi ha passat alguns dies el CAI Saragossa, amb dos partits amistosos, contra l'Avtodor i el FIATC Joventut.


La selecció de bàsquets dels EUA a Platja d’Aro

L’equip nacional femení hi fa un estatge d’una setmana

Preparació del combinat de cares als Jocs Olímpics de 2016

Pren el relleu d’altres equips professionals que hi ha fet estada

Informació: regidoria d’Esports · T 972 816 769 · esports@platjadaro.com · web


 

Llegir 1165 vegades