Divendres, 18 Setembre 2015 09:42

Ajuda municipal en la crisi dels refugiats

Aportació d’emergència i Pla d’Acollida Municipal

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha aprovat destinar 6.000 euros de la partida municipal d’ajuts d’emergència del pressupost de l’any 2015 a Creu Roja en el marc de l’actuació que fa l’ONG en la crisi humanitària arran de la guerra a Síria. Concretament pel programa d’assistència obstètrica i ginecològica de les dones sirianes, palestines i de les poblacions d’acolliment al Líban. Es calcula que hi ha dos milions refugiats sirians al país i un de les seves necessitats prioritaris segons l’ACNUR és la salut.

Les consultes per embaràs són, després de les malalties cròniques, la segona raó de consulta mèdica al Líban entre els refugiats, en un país on els serveis hospitalaris són d’alt cost econòmic. A més a més, les dones ateses en el marc d’aquest projecte no estan majoritàriament registrades ni en l’ACNUR i en l’UNWRA, convertint-se doncs, en un sector especialment vulnerable. Aquesta ajuda d’emergència s’afegeix a la partida ordinària de 40.000 euros que aquest any destina l’Ajuntament en subvencions per a projectes de solidaritat i cooperació internacional al desenvolupament.

Simultàniament, el ple municipal de 16 de setembre va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics municipals una moció en suport a l’acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània. S’insta al Govern espanyol i al de la Generalitat a destinar-hi recursos, a augmentar el nombre de places d’asil i el període d’acollida i donar suport als països d’acollida. A nivell local s’acorda, elaborar el Pla d’Acollida Municipal per incorporar-hi l’asil; establir els serveis i les infraestructures que el municipi pot aportar per acollir les persones sol·licitants; i s’ofereix el municipi com a territori d’acollida.

Fotografia: Premsa Creu Roja


Ajuda municipal en la crisi dels refugiats

Aportació de 6.000 euros com a ajut d’emergència per a Creu Roja

Programa d’assistència obstètrica i ginecològica per a refugiades al Líban

Moció aprovada per unanimitat per esdevenir municipal acollidor

Informació: regidoria de Serveis Socials i Sanitat · T 972 819 473 · ssocials@platjadaro.com


 

 

Llegir 978 vegades