Dimecres, 16 Setembre 2015 10:10

Nou punt de socors a la Cala del Pi

Avisos SOS en un espai sense servei de socorrisme

El programa municipal Fem Platja! de la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha introduït aquest estiu, com a novetat, un punt SOS a la Cala del Pi, que incorpora un sistema d’intercomunicació sense fils que connecta directament amb el telèfon d’emergències 112 del CECAT. D’aquesta manera es dóna cobertura de salvament en un dels espais de la façana marítima del municipi on no hi ha servei permanent de socorrisme. Durant aquesta primera temporada, que finalitza el 20 de setembre, s’ha activitat en quatre ocasions.

El conjunt de la instal·lació de socors consta d’un masteler de quatre metres, on ha mitja alçada hi ha la caixa amb el polsador d’intercomunicació, i a la part superior l’antena, el mòdem i el sistema de captació solar que alimenta les bateries de l’aparell, evitant així la necessitat de connectar-lo a la xarxa elèctrica en un punt costaner on no hi ha aquesta possibilitat. L’aparell ha estat desenvolupat per l’empresa ADTEL i l’Ajuntament hi ha invertit prop de 4.000 euros. El punt SOS es retirà a finals d’aquest d’estiu per tornar-lo a instal·lar l’any vinent.

Enguany, el salvament i socorrisme, desenvolupat per Pro-Activa Serveis Aquàtics, i integrat en el programa Fem Platja! presenta també com a novetat l’ampliació del servei en dues setmanes, oferint cobertura del 6 de juny al 20 de setembre a Sa Conca, Platja Gran i Cala Rovira. Els mesos de juliol i agost, l’horari de presència del conjunt de 23 socorristes que hi participen és de 10 a 19 h, i al juny i al setembre s’escurça una hora (fins a les 18 h) i els efectius es mantenen a Sa Conca i Cala Rovira, però a la Platja Gran es concentren en dos punts de socors (c/ Miramar i Passeig Ridaura) amb un total de 15 socorristes.


Nou punt de socors a la Cala del Pi

Activació d’emergències en un espai sense servei de socorrisme

Intercomunicació sense fils amb el telèfon d’emergències 112 del CECAT

Alimentat amb energia solar, s’instal·la del 9 de juny al 20 de setembre

Informació: Fem Platja! · T 972 804 215 · femplatja@platjadaro.com


 

Llegir 1036 vegades