Dimecres, 19 Agost 2015 09:53

Millora de l’accessibilitat a les platges

Cadires amfíbies, passeres i línies de vida

Les platges de la façana marítima de Platja d’Aro, consoliden i milloren aquest estiu les mesures d’accessibilitat que faciliten i garanteixen l’accés a la platja i al bany a les persones amb situació de mobilitat reduïda, en el marc del programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis. Enguany s’han incorporat sis Línies de vida -dues més que l’estiu 2014, davant de tots els llocs de socors-, un sistema de cordes a una alçada màxima de 1’40 metre, que faciliten l’entrada i sortida de l’aigua. També hi ha a les platges 18 passeres a la sorra (una més que ara fa un any), i es disposa de sis cadires amfíbies -una per a cada punt de socors i una per a la torre de vigilància-, i de diversos jocs de crosses amfíbies. Alhora, hi ha plataformes adaptades tant a les dutxes i com als rentapeus de la Platja Gran.

També hi ha dos mòduls de serveis públics adaptats (Passeig Marítim–C/ Miramar i davant Escola de Vela), i a més a més les dues guinguetes de restauració de Sa Conca i la situada a la zona de Cavall Bernat de la Platja Gran, disposen de serveis adaptats de caràcter públic per a persones amb mobilitat reduïda, que poden accedir-hi lliurament. Per a questes persones també hi ha aparcaments reservats en els principals carrers propers a les platges. Els membres del servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi, format per un equip de 23 persones de Pro-Activa Salvaments Aquàtics, s’encarreguen de l’assistència a les persones que ho necessitin.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat, i mobilitza de manera permanent i diària un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o manteniment-, i un pressupost de 725.000 euros. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat és un dels seus principals objectius; i així Sa Conca, la Platja Gran, i Cala Rovira (i també l’espai de gestió privada, Port d’Aro) estan guardonades amb la Bandera Blava que concedeix la Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEEE); alhora que també obtenen el certificat Pla de Qualitat en Destí del Baix Empordà. Simultàniament, les dues primeres també llueixen el distintiu Q de Qualitat Turística que concedeix el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, i el Camí de Ronda de S’Agaró el distintiu Itinerari Blau.


Serveis adaptats per millorar l’accessibilitat a les platges

Consolidació i millora de les mesures d'accés a la platja i al bany

Incorporació de cadires amfíbies, passeres, línia de vida i serveis adaptats

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral amb neteja, qualitat, informació i seguretat

Informació: regidoria de Serveis - Fem Platja! · T 972 804 215 · femplatja@platjadaro.com


 

 

 

Llegir 978 vegades