Dijous, 13 Agost 2015 14:33

Avança la nova escola de Castell d’Aro

La Secretaria es trasllada de l'1 al 10 de setembre a l'Institut

Finalitzen els treballs d’urbanització dels vials de servei a l’entorn del terreny on s’està construint la nova escola d’educació infantil i primària Vall d’Aro de Castell d’Aro, que ha de substituir el proper curs l’edifici actual. L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro hi ha invertit 635.000 euros, condicionant 4.600 m2 a l’entorn de dos carrers. Aquesta és la segona intervenció del consistori en una parcel·la de titularitat municipal cedida a la Generalitat de Catalunya, ja que prèviament hi va invertir 392.000 euros en el condicionament general del terreny, generar un terraplè i els murs de contenció que l’envolten.

El carrer Amadeu Vives s’ha dissenyat com una via de poca intensitat de trànsit on es potencia la prioritat dels vianants a la del trànsit rodat, amb voreres àmplies, i ja està plenament operatiu, finalitzant així les restriccions que hi ha hagut per accedir al Camp Municipal de Futbol i a l’Insititut Ridaura. L’altre vial, a tocar de la Via Verda del Carrilet és exclusivament per a vianants i bicicletes, generant un espai públic sense barreres arquitectòniques i amb itineraris accessibles. El projecte també ha inclòs més enllà de l’asfaltat i el condicionament de voreres amb llambordes o sauló, les conduccions de sanejament, la instal·lació de mobiliari urbà, senyalització i vegetació.

Simultàniament, les obres de la nova escola que executa la Generalitat avancen mitjançant un sistema d’edificació industrialitzada modular, un mode de construcció molt més àgil que el tradicional (i que ja s’ha utilitzat a l’Escola Marta Mata del Vendrell), per així poder-hi començar l’activitat docent el proper curs 2015-2016. Disposarà de 2.328m2 amb 1.296 m2 d’espais exteriors amb capacitat per a 225 infants. També utilitzarà el menjador de l’Institut Ridaura, que té just al costat i que no té ús al centre de Secundària, per als infants que hi dinin al migdia (hi accediran directament per una passera que connectarà els dos equipaments), malgrat que l’horari docent a totes les escoles del municipi és intensiu tot l’any

La construcció de l’escola que és possible gràcies a un conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament: el consistori aporta el 50% del cost de construcció, fixat en 3’6 milions d’euros. El finançament és en sistema d’arrendament amb opció de compra durant 60 mesos, amb quotes: les 30 primeres les assumeix el consistori, i les 30 darreres la Generalitat. Quan estigui en ple funcionament el Departament d’Ensenyament desafectarà l’actual edifici de l’escola i l’Ajuntament recuperarà d’una banda, l’espai de la Plaça Poeta Sitjar cedit com a pati per compensar la instal·lació de mòduls prefabricats; i de l’altra, reformarà totalment l’edifici com a nou Centre Cívic i Punt de Lectura de Castell d’Aro, i alhora construirà a la mateixa parcel·la l’ampliació de l’actual Llar d’Infants Municipal, situada just a l’edifici contigu.

La preparació del curs 2015-2016 al nou centre, suposa que de l'1 al 10 de setembre la secretaria de l'escola es trasllada provisionalment a l'Institut Ridaura de Castell d'Aro i s'hi pot contactar personalment de dilluns a divendres (9-12 h), per telèfon (T 972 817 112 · M 665 500 190) o correu electrònic (b7000883@xtec.cat).


Avança la construcció de la nova escola de Castell d'Aro

L’Ajuntament finalitza els vials de servei amb una inversió de 635.000 euros

Prèviament havia cedit la parcel·la i condicionat el terreny (392.000 euros)

La construcció d’edifici s’executa en edificació industrialitzada modular

Informació: regidoria d'Acció Territorial i Medi Ambient · T 972 816 463 · urbanisme@platjadaro.com


 

Llegir 1104 vegades