Dimarts, 04 Agost 2015 09:29

Manteniment i neteja a les platges

Inclou una campanya de sensibilització ciutadana

El programa Fem Platja! de la regidoria de Serveis de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, amb el suport i col·laboració de Pro-activa, desenvolupa aquest estiu, i per tercer any consecutiu, una campanya de conscienciació ciutadana sobre el manteniment i neteja de les platges. Per fer-ho visible, s’instal·len en els espais més concorreguts elements de grans dimensions, d’escala 20:1 –puntes de cigarretes, pals de gelat, xiclets, pipes o taps d’ampolla- per recordar que són alguns dels residus més habituals que es troben a la sorra.

Simultàniament, s’aprofita l’acció per traslladar en aquests punts l’equip de neteja manual, que es dedica a recollir aquests petits elements que la gran maquinària no pot enretirar. També es reparteixen entre els usuaris els 20.000 cendrers de platja reutilitzables elaborats i distribuïts pel consistori. D’aquesta acció ja se n’han fet cinc sessions durant el mes de juliol i es repeteix també durant cinc jornades més a l’agost els dies 1, 5, 15, 19, i 26 (10-13 h).

En relació a les accions generals de manteniment i neteja, GBI Serveis divideix el litoral del municipi en sis sectors, on hi treballa, d’una banda, cada matinada, la gran maquinària, i de l’altre, diversos equips d’operaris amb suport de quads, en doble torn, de matí i tarda, un equip autònom de manteniment d’intervenció immediata, i una brigada per a la retirada manual de residus. També es disposa d’una barca pròpia del consistori per realitzar neteja a l’aigua en doble torn, i d’una segona embarcació per a la neteja d’aquelles zones de difícil accés.

El programa Fem Platja! desenvolupa una tasca integral que va més enllà de la gestió de la neteja de la façana marítima, per integrar-hi també aspectes de qualitat, informació i seguretat, i mobilitza de manera permanent i diària un equip humà de 48 persones d’àmbits diversos -salvament i socorrisme, seguretat pública, informació o neteja i manteniment-, i un pressupost de 725.000 euros. El treball per aconseguir els màxims estàndards de qualitat (Bandera Blava, Pla de Qualitat en Destí, Q de Qualitat Turística, Itinerari Blau) és un dels seus principals objectius.


Campanya de conscienciació ciutadana a les platges

Puntes de cigarretes, xiclets i pipes gegants per visualitzar-ho

Repartiment de 20.000 cendres de platja reutilitzables

En el marc del programa municipal Fem Platja!

Informació: regidoria de Serveis Municipals · T 972 804 215 · femplatja@platjadaro.com


 

Llegir 859 vegades