Imprimir aquesta pàgina
Dijous, 16 Juliol 2015 12:49

Franges de protecció contra els incendis

Urbanitzacions sense continuïtat en trama urbana

L’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro ha enllestit els treballs de manteniment de les franges de 25 metres de protecció davant possibles incendis forestals a 13 urbanitzacions sense continuïtat amb la trama urbana i a altres zones del municipi. La intervenció s’amplia de 60’45 hectàrees els anys anteriors fins a 118’83 enguany, afegint-hi també les zones verdes municipals (58’30 hectàrees). La tasca, desenvolupada d’abril a juny abans d’iniciar-se el període de màxim risc d’incendi. Amb un pressupost de 77.384 euros, els treballs compten amb una subvenció de 20.610 euros del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

La intervenció s’ha executat a les nou urbanitzacions delimitades en el plànol aprovat pel consistori el febrer de 2004: Mas Ros, Mont d’Aro–Los Pinos, Xicu Moner, Les Suredes, Puig Romaní, Cim d’Aro, Mas Nou-Mas Semí, Can Manel, i Vilar d’Aro. Complementàriament, malgrat no estar-hi incloses, també es fa la mateixa intervenció en altres zones urbanes amb contacte directe amb massa forestal: Politur, Urbanització Dalmau, La Gramoia del Puig i Castell d’Aro.

En tots aquests espais s’hi obre o s’hi manté una franja tallant tot el sotabosc i els arbres per evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal (entre capçades) com vertical (entre arbustos i arbres). D’acord amb els criteris marcats per la Generalitat de Catalunya, les restes vegetals més petites es trituren i la fusta amb un diàmetre superior a 10 cm s’apilona perquè el propietari en pugui fer ús. Aquests treballs es van realitzar per primera vegada el 2007, i se n’ha fet manteniment cada dos anys i ara s’actualitzen.


Franges de protecció contra els incendis

Acció a 13 urbanitzacions sense continuïtat en trama urbana

Enguany s’amplia fins a 118 hectàrees afegint-hi també zones verdes

Campanya de manteniment –cada dos anys - dels treballs iniciats el 2007

Informació: regidoria d'Acció Territorial i Medi Ambient · T 972 804 215 · serveis@platjadaro.com


 

Llegir 1196 vegades

Articles relacionats (per etiqueta)