Divendres, 15 Mai 2015 10:24

Quarta edició de la revista "QPassa!"

Creada pels joves dels Casals Prejúniors i Júniors

Quarta edició de la revista digital Q Passa! (pdf), escrita i coordinada col·lectivament, pels participants del Casal Prejúniors i Casal Júniors de Castell-Platja d’Aro, noies i nois de 10 a 14 anys (de 5è de Primària a 2n d’ESO). La publicació va néixer, ara fa tres anys, com una proposta educativa i de lleure amb els objectius de fomentar l’expressió escrita i gràfica, participar en extraescolars de caire acadèmic, i donar a conèixer les activitats que es duen a terme en aquests dos casals de la regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro.

En el projecte hi ha participat una desena d’adolescents, que han coordinat les diferents seccions de la revista, han redactat la majoria dels articles, i han elaborat els reportatges fotogràfics amb el suport del seu equip educatiu i de l’àrea de Comunicació de l’ajuntament. El Casal Júniors es desenvolupa durant el curs acadèmic, d’octubre a juny, dues tardes a la setmana a l’espai cultural de la Masia Mas de Platja d’Aro, i esdevé un servei municipal de lleure educatiu per a noies i nois de 1r i 2n curs d’ESO (de 12 a 14 anys) amb l’acompanyament d’un equip educatiu format per dos monitors.

S’hi desenvolupen activitats diàries diverses (lleure, noves tecnologies, assemblees, gimcanes, torneigs..) i també d’extraordinàries (concursos, teatre, creació d’un programa de televisió, projectes de voluntariat, cinefòrums, cursos formatius), així com tallers (salut, cuina, creatius, etc.), activitats esportives, l’Espai de l’estudiant (dedicat a l’estudi i per fer-hi deures i treballs), i una gran activitat cada trimestre (acampada, excursions, colònies, celebració del Nadal o el Carnaval...). Com a novetat, des de fa tres anys s’ha iniciat un Casal Prejúniors, per a noies i nois de 5è i 6è de Primària, tres tardes a la setmana.


Edició de la revista Q Passa!

Quart número de la publicació del Casas Prejúniors i Júniors

Elaborada col·lectivament per noies i nois de 5è de Primària a 2n d’ESO

Es llegir i descarregar exclusivament en versió digital al lloc web municipal

Informació: àrea d’Infància i Adolescència · T 972 825 605 · casaljuniors@platjadaro.com · QPassa! (pdf)


 

Llegir 990 vegades